Foruminlägg av Emelie Jensen

#1
25 februari 2014 kl 08:46
Gilla
Jag är nyförälskad i detta med cykling och känner att det nog är dags att investera i en bra och vettig cykel. I dagsläget cyklar jag på min 13 år gamla MBT och det är lite tungt och tråkigt på landsväg.

Jag vill cykla landsväg, ha något lättcyklat och bra. Har satt ett tak på 10 000. Tror att det är en racer jag ska ha, men vet inte vad jag bör tänka på. Har tittat på en Scott Contessa Speedster. Någon som har en sådan?

Vad mer behöver jag ha till min cykel?

Hjälp mig :)
#2
28 oktober 2014 kl 10:52
1 Gilla
Hej!

Jag har blivit helt tokig i detta med trail och älskar att springa i skogen. Känner att ett par trailskor behöver inhandlas och skulle vilja ha lite tips. Springer i dag i Nike Lunarglide 6. Kikar lite på Salomon speedcross 3. Är det en bra förstasidorna när det gäller trail? Tänker att jag vill ha ett par skor som fungerar att springa med i skogen (mycket Off road), över stenar och rötter, lite berg samt på skogsstigar. Är inne på ett par skor som står emot lite väta och som jag även kan ha att springa med på snö (inte metalldubbar eftersom jag tänkte köpa icebugs senare för att ha när det blir isigt). Ett par mer luftiga trailskor får sedan vänta till våren.

Ge mig gärna tips på bra trailskor med bra löpkänsla, men som inte har allt för lite drop då jag tror att det kan bli lite gör stor omställning från Lunarglidesen.
#3
28 oktober 2014 kl 15:40
Gilla
Dwt blev ett par Speedcross Gore tex. Känns jättebra på foten. Nu ska jag ut på en liten testrunda :)
#4
31 oktober 2014 kl 10:25
Gilla
Jag håller med dig Henrik. Greppet i speedcross är kanon, men dropet känns lite ovant. Jag upplever att dessa har mer drop än mina vanliga Nike även om det ska vara samma.
#5
29 november 2014 kl 13:28
Gilla
Är på jakt efter en längdåkningsjacka och behöver lite tips. Vill ha en jacka som är något varmare än en vanlig löparjacka. Tittar på Salomon Momentum (http://www.sportamore.se/produkt/74886-salomon-w-momentum-softshell-jacket-f-bla) eller Salomon Equipe (http://www.sportamore.se/produkt/74912-salomon-w-equipe-softshell-jkt-f-bla). Någon som har erfarenhet av någon av dessa? Eller kanske tips på annan bra längdåkningsjacka?

#6
21 februari 2015 kl 09:58
Gilla
Förra året gjorde jag min första säsong på cykel och blev helt frälst. I år ska jag cykla Vätternrundan och har även anmält mig till halvvättern. Någon mer som kört båda loppen samma år? Hur funkade det för er? Hur la ni upp träningen veckan mellan halvvättern och Vätternrundan?
#7
22 februari 2015 kl 10:20
Gilla
Tack, Jonas! Det är något sådant upplägg jag själv tänker mig.

Lycka till, Stefan!