Foruminlägg av Johan Svanholm

#1
26 mars 2019 kl 20:47
Gilla
Har sedan ett antal månader tillbaka upplevt en försämrad form. Det borde vara tvärtom med tanke på all träning jag lagt ned. Jag är inte övertränad för det vet jag hur det känns i kroppen. Problemet jag upplever är att benen blir allt segare. Finns ingen kraft vilket också påverkar att jag snabbare får hög andning/puls. Känslan när jag försöker trycka lite hårdare är att efter någon km så blir låren som stockar. Jag får kämpa med att hålla normalfart. En annan exempel är att när jag går i en trappa får jag stort mjölksyrapåslag. Inget jag haft problem med tidigare. Vidare har jag konstant träningsvärk i vaderna. Som alla löpare äter jag magnesium men det hjälper inte. Slutligen har jag börjat frysa mycket mer. Ibland är kroppstemperaturen så låg som 36 grader. Skulle jag själv gissa vad det beror på så verkar det vara kopplat till syresättningen på något sätt. Vad orsaken till detta är har jag dock ingen aning om. Tacksam för tips om vad det är för åkomma och vad man kan göra åt den.
#2
27 mars 2019 kl 16:55
Gilla
Jag har inte förändrat träningsmängd eller energiintag varför jag har svårt att tro att det ska vara kopplat till det. Är det en infektion pratar vi om att jag haft den i minst 3 månader och den förvärrats. Otroligt lång tid för att vara en infektion. Skulle kunna gå till vårdcentralen men har ingen större tilltro att få hjälp där. Visst de ka ta lite prover för att se vissa saker men min erfarenhet är att det inte kommer att ge så mycket.
#3
27 mars 2019 kl 23:18
Gilla
Intressant Lars Lindefelt. Är det något tillfälligt eller kommer du vara tvungen att äta hormon resten av livet? Kommer detta att hjälpa så att du blir av med åkomman?
#4
19 april 2019 kl 20:39
1 Gilla
Har nu varit i kontakt med vården och tagit en massa prover. Visade att jag hade lågt blodvärde och extremt lågt järnvärde (nästan 0). Inget fel på sköldkörtel. Ska få järn intravenöst 1 gång per vecka i tre veckor. Dock vet man fortfarande inte vad det beror på. Hur kroppen tar upp järn från maten verkar vara ett gåta. Känns bättre men ännu inte bra. Får se om det blir bättre för varje vecka.
#5
20 april 2019 kl 14:16
Gilla
Tagit prover både på laktos och gluten och vilka var negativa.

Intressant Lars M. Frågan är vad extremt hård träning innebär. Springer ca 7-9 mil veckan i varierad fart. Knappast extremt hårt.

Kan säga att jag fortfarande upplever problem med att gå i trappor. Onormalt högt pulspåslag och mjölksyrakänning i benen.