Foruminlägg av Anna-Karin D

< < < 1 2 > > >
#1
27 augusti 2018 kl 20:28
Gilla
Hade hoppats på att någon här visste när jag hittade tråden! Undrade häromdagen detsamma.
Hade ju önskat att det går åt rätt håll där, och då framförallt med balansen mellan träning/näring/vila. Hans öde berör mig.
#2
10 november 2018 kl 12:09
6 Gilla
Och vad är det för fel med jippon? Är det något man bör tycka illa om? Är det inte löpning? Är löpning bara pers, platta snabba banor, jämföra tider, tugga taggtråd, hosta blod? Ingen musik och ensamhet?
Människor verkar gilla att förflytta sig, som som någon benämner det "boskap". Än sen då?
Varför döma?
Nu var det ju inte detta inlägget handlade om, utan om ett avtal. om det säjer jag inget, för det vet jag inget om.
Men var inte så fördömande. Låt människor förflytta sig runt en stad i flock till jippomusik och bli lyckliga av det. Med vilken sluttid det än handlar om.
#3
21 februari 2019 kl 17:11
1 Gilla
Jag är också nyfiken - var insisterade du på just denna behandling?
(Stötvåg och ultraljud är INTE samma sak)
#4
23 februari 2019 kl 12:54
Gilla
Du kan göra en anmälan till patientnämnden/patientombudsmannen.
Gå in på 1177.
#5
23 mars 2019 kl 19:03
Gilla
Tre veckor efter min influensa börjar jag känna mig hyggligt normal, men fortfarande tröttare än innan...
Bara att acceptera, antar jag, inget förlopp man kan skynda på.
#6
22 april 2019 kl 19:09
Gilla
Fibularis/peroneusnerven kommer i kläm och orsakar droppfoten. Varför den kommer i kläm kan säkert en duktig fysioterapeut hjälpa dig att reda ut.
#7
13 augusti 2019 kl 16:20
1 Gilla
#7: "Vanliga" motionärer kan absolut råka ut för stressfrakturer, det är inte något som är vikt enbart för elitfolk. En stressfraktur på mellanfotsbenen är inte helt ovanlig faktiskt, men självklart krävs en helt del löpning/ökning av löpsträcka/frekvens för att den ska utvecklas. Läker på 6-8 veckor.
#8
5 oktober 2019 kl 19:42
Gilla
Tävlingsgång är ett krångligt och svårbedömt sätt att ta sig fram snabbt på....men bortsett från det är jag imponerad av prestationen att kunna jobba med så hög ansträngningsgrad under lång tid under tuffa förhållanden (hög värme och luftfuktighet). Och grattis till Perseus!
#9
6 oktober 2019 kl 06:50
Gilla
#6 Nej, jag anser inte att de springer. Inte alls. Det är ett svårbedömd sätt att ta sig fram på (kallas ju race walkingklassen, nåt annat än promenad), och och svårt att utföra på ett sätt som stämmer med de kriterier som finns.
Och det måste vara otroligt svårt att se, bedöma för en domare, i de hastigheterna och när de kommer i klunga. Nästan omöjligt att se allt? De sträckta knäna till exempel...? Antar att det är det som stör många, plus det faktum att det "ser konstigt ut"

Jag har lärt mig regelverket av eget intresse.

Jag vet också att det är svårt och kräver rejäl kondition och uthållighet (mental och fysisk)och bortsett från allt det andra fascinerar det mig med sådana idrotter.
#10
6 oktober 2019 kl 06:52
Gilla
#6 "Race walk" ska det stå... Autokorrekt, sorry.. ??
#11
23 december 2019 kl 15:37
Gilla
Funkar utmärkt. :-)
#12
29 januari 2020 kl 17:48
1 Gilla
Helt omöjligt i mitt fall. Men om jag tar mig för att bli drastiskt mycket yngre (20 år max) eller får tre veckor på mig så....
#13
26 april 2020 kl 10:45
1 Gilla
Om du inte är överviktig och om du inte tycker att du väger för mycket så gör det kanske ingenting? Kanske lite dyrt att behöva byta ut garderoben, men...
Det beror ju även på utgångsläget - om du var tunn runt rumpa/lår innan så kan aktiviteten ge dig mer volym. Vi är alla olika med olika funtade kroppar, så visst är du normal på ditt sätt. Så om du inte direkt lider av det hela så låt det vara som det är och var glad att kroppen funkar och låter dig göra det du gillar.
För min egen del hade jag - även när jag var i din ålder - blivit glad om någon liten muskel, ja till och med fett, hade växt/fastnat på just rumpa lår. Och inte bara på magen. Det är fint med muskulösa lår!
#14
26 april 2020 kl 11:07
Gilla
Jag importerar från Polar direkt och då kommer aldrig etapper/intervallregistreringar med vare sig jag springer, cyklar eller gör något annat. Fattar inte varför? Har provat att först spara passet från Polar Flow till min dator och sedan ladda upp det här som en fil. Men ska det behövas?
Ser att det finns en fråga om detta beträffande Garmin, men Polar då..?

En annan sak är att när jag reggar ett pass som löpning - trail försvinner distansangivelsen. Varför? Är det något jag ska ställa in själv kanske?
#15
26 april 2020 kl 12:37
Gilla
Hej, tack för svar! Nej, jag har inte lagt till någonting alls, bara använt det som redan fanns... Men jag gör som du skriver!
Nej, menar inte att jag vill ändra till underkategori intervaller. Det är oftast inga intervallpass, men jag vill se de etapper jag tryckt för när jag genomförde passet. de syns inte från Polarklockan, däremot från Garminklockan. (Min man har båda varianterna). Skumt och jag fattar ingenting...
#16
18 maj 2020 kl 18:21
1 Gilla
Jag är en femtioplusstant, ja till och med en sextioplusstant som SPRINGER. Utan pinne att vifta med. Kanske därför just jag inte upplevt något hat? Det är många äldre som liksom jag löp-och gåtränar, men jag har märkt att de ofta väljer tidpunkter då det är glest ute. Som tidiga morgnar. Och de verkar inte aggressiva.
Men är vi så hemska vi TANTER (alltså, jag har väldigt svårt att placera mig i tantfacket bara pga ålder) femtiopluss?
#17
19 maj 2020 kl 20:28
2 Gilla
Sunt förnuft, baskunskap om vad som är bra för en frisk och fungerande kropp, lära sig känna efter - vad är hunger, vad är sugenhet, hur känns mättnad....äta ostressad och så acceptans. Kroppen ändras med åren. Lite kan vi påverka men inte allt.
Jag väger detsamma som då jag var 25...och 30...och 50...men kroppen ser ändå inte likadan ut. Fettfördelningen är annorlunda.
Det är fult tycker jag, men jag måste acceptera, för vad annat än det jag gör kan jag göra?
Vad ville jag säja med det här kan man fråga sig? Tja, möjligen att inte krångla till saker och ting. Det är ganska enkelt, kroppen är smart och....det är kul och fint att kunna träna. Oavsett.
#18
25 maj 2020 kl 20:22
6 Gilla
Jag springer för att jag inte klarar att inte springa.
#19
31 oktober 2020 kl 11:53 Redigerad 31 oktober 2020 kl 11:55
1 Gilla
Ja! Väldigt få pass har gått in senaste tiden. Inte idag, inte igår, inte i onsdags.
Bra att det inte bara är hos mig det strular iaf...
#20
23 december 2020 kl 15:07
1 Gilla
Det beror nog på vem man är. Jag känner precis som du, morgon och förmiddag funkar fint. Eftermiddag är hemskt, så trött och seg och tung.
Vi funkar olika helt enkelt.
En del tycker att morgnar är helt omöjliga till träning och piggnar till efter lunch....
< < < 1 2 > > >