Foruminlägg av Mathias Carlsson

#1
14 februari 2009 kl 08:32
Gilla
Hej! Jag undrar om det finns några som håller på med triathlon och kan dela med sig med lite träningstips! Jag har en plan att genomföra Kalmar Triathlon nästa år. Det gäller att vara ute i god tid. Förutsättningarna för mig just nu är att jag har börjat med löpning och simmning nyligen men har många mil i cykelsadeln. Fixar för tillfället milen på ca 50 min. Inte så imponerande men då har jag bara 6 löppass i kroppen. Det jag undrar är hur jag ska träna och framför allt hur mycket. Har inga problem med mycket träning och kan köra dubbelpass på helger. Tips tages emot tacksamt! Mathias
#2
15 februari 2009 kl 08:13
Gilla
Det är kul att höra att det finns andra som gillar att lida. Min ambition är att ta mig igenom. Det är klart att det är kul om det blir en hygglig tid. Men jag tror att man måste vara realistisk och att ta sig igenom är ett vettigt mål första gången. som jag ser det hela så är det långpass som är nyckeln. Att vänja kroppen vi påfrestning under lång tid.. När det blir varmare ute ska det bli lite kombinationer som cykling och sedan löpning... Det är bara att träna på!
#3
15 februari 2009 kl 14:51
Gilla
Låter som Sala kan bli ett bra test på hur det går med träningen.. Och inte alls långt att åka till för mig. Ska ta och ladda ner Ironman från Hawaii. Det kan behövas lite extra ibland för att få igång motivationen. Jag för står att det är långpass som är nyckeln till framgång men jag undrar om ni kör kvalitets pass också? Mest när det gäller löpningen. Jag hade tänkt mig att försöka köra tre löp pass i veckan då det är det jag är minst tränad i. Jag tänkte mig typ mån: halvlångt med ganska snabbt tempo. tors: Mer åt intervall eller kort och nästan runt max för att sedan köra ett sim/ löp distans på lördagen (dubbelpass) Och då blir löpningen minst 2 tim. Är jag helt fel ute när jag tänker så?