Foruminlägg av Gunilla R-Edholm

#1
18 april 2011 kl 10:30
Gilla
Hej!
Drabbades i augusti av plantar fascit efter att gått ut för hårt med backträningen inför Lidingöloppet. Ersatte löpningen med motionckel på gymmet för att hålla igång konditionen. Tejpade, skaffade inlägg i skorna, masserade och stretchade dagligen för att komma till rätta med problemet men det var inte förrän jag genomförde en stötvågsbehandling hos kiropraktor som jag såg en vändning. Nu är jag igång igen och springer flera gånger i veckan utan känning.
#2
10 juni 2011 kl 13:54
Gilla
Har ingen erfarenhet av Garmin 305 men äger sedan ett halvår en Polar RS 300XG1 och trivs kanonbra med den. Smidig att använda med tillhörande footpad och pulsband. För att kunna följa min utveckling och lätt forma ett program eller schema så har jag en link till datorn där jag överför mina data från klockan. Kanske onödiga tekniska prylar men himla kul!
#3
11 september 2012 kl 19:34
Gilla
Har sedan i början av sommaren sprungit i "barfotaskor" Nike Free run + 3. Började att springa 400 meter och är nu uppe i 15 km terräng. Mina långpass på asfalt har jag fortsatt springa i mina väl insprungna Asics Nimbus. Ju mer jag använder Free run desto klumpigare tycker jag det känns att springa i mina Asics. Ska springa Lidingöloppet 30 km snart och min fundering är nu om jag vågar springa den långa sträckan i barfotaskor?
#4
11 september 2012 kl 19:49
Gilla
Visst, riktiga barfotaskor är de ju inte men det är ju en helt annan löparkänsla än i en joggingsko med rejäl dämpning. Har fått rådet att ta det väldigt lugnt och trappa upp varsamt. Steget är ganska stort mellan 15 och 30km.
#5
13 september 2012 kl 06:44
Gilla
Det där med all sten som fastnar upplever jag också som ett problem. Kan ju inte gärna stanna mitt i loppet för att rensa skorna. För övrigt tror jag att vaderna ska hålla. Har tränat en hel del styrka ben och kört backträning. Det är längden jag funderar över. Att gå över till barfota helt och hållet har jag inte funderat på... än. Kanske kommer det med. Trodde aldrig jag skulle kunna springa utan mina superdämpade joggingskor heller. Det var boken Born to run som gjorde mig nyfiken.
#6
13 september 2012 kl 19:54
Gilla
Jag har ett långpass inplanerat till helgen, Det får bli det sista innan LL. Är nu mer övertygad om att jag ska köra både det och loppet i Free Run.
#7
25 oktober 2012 kl 16:45
Gilla
Hur ska jag bli bra i min fot/vad/utsida smalben? Har sedan i våras haft ont, till och från, mer eller mindre, från utsida knä enda ner längs smalbenet och runt fotknölen. Det blir varken bättre eller sämre när jag springer. Värst när jag suttit still. Har vilat från löpning. Jag varvar minimalistiska skor med skor med dämpning. Jag styrketränar vader, använder balansplatta och masserar. Känns som det sitter i muskeln. Blir så trött på att alltid vara stel och ha ont.
#8
28 december 2012 kl 12:19
1 Gilla
Instämmer med föregående talare. Icebugs Pytho- helt suveräna!