Foruminlägg av Thomas Björklund

#1
26 oktober 2007 kl 11:14 Redigerad 30 december 2006 kl 00:00
Gilla
Jag skulle varmt rekommendera "Exel C3 Formula Cork" som finns till salu hos xcountryskiers.se för 599:-. Kommer själv att köpa ett par inom kort. Har sedan tidigare C3-stavar från Exel. De är helt underbara! Lätta och med bra grepp och kontrollrem, dessutom med riktigt skön s k pendel. De är helt enkelt väldigt sköna att åka med. Jag köper nya bara för att korken på ena staven har blivit skadad under lite ovarsam transport, tyvärr. Du kommer att bli nöjd med dessa stavar och det är ett pris som ligger långt under vad de är värda. Lycka till i vinter!
#2
26 oktober 2007 kl 11:18 Redigerad 30 december 2006 kl 00:00
Gilla
Tror inte man behöver kosta på sig varken borste eller riller för så mycket pengar om man överger vallan. Om man ska rilla så gör man ju det oavsett om man vallar eller inte, det är ju för att skapa en bättre vattentransport (makrostruktur) under skidan. Stålborsta kan man göra med bronsborste, som vanligt.
#3
26 oktober 2007 kl 11:23 Redigerad 30 december 2006 kl 00:00
Gilla
Ullunderställ (dock inte ullfrotté, som blir vansinningt varmt...) tycker jag är det bästa. Håller värmen även när man stannar för att vila och är svettig. Luktar inget trots lång användning. Syntetställ stinker när de blivit svettiga, tvättats, torkats och blir varma igen. Satsa på ett seriöst ställ (typ Akla), de kostar från 400 kr/del eller nåt på t ex northstar.se.

Vad gäller ytterkläder så beror det på hur fort och hur mycket du tänker åka. Swix, Dobsom R90 är bra exempel på skapligt billiga ställ som går bra att åka i. Kolla på Pölders hemsida (polder.se), där finns det bra alternativ.
#4
7 februari 2008 kl 21:45
Gilla
Jag skulle varmt rekommendera "Exel C3 Formula Cork" som finns till salu hos xcountryskiers.se för 599:-. Kommer själv att köpa ett par inom kort. Har sedan tidigare C3-stavar från Exel. De är helt underbara! Lätta och med bra grepp och kontrollrem, dessutom med riktigt skön s k pendel. De är helt enkelt väldigt sköna att åka med. Jag köper nya bara för att korken på ena staven har blivit skadad under lite ovarsam transport, tyvärr. Du kommer att bli nöjd med dessa stavar och det är ett pris som ligger långt under vad de är värda. Finns på bl a Polder.se.
#5
14 januari 2009 kl 16:40
Gilla
Beror så klart på hur du tränat i övrigt, men antal skidmil bör nog vara fler än 30 totalt. Annars är det svåtr att få in rätt teknik/känsla för åkningen och då blir det en jobbig resa ner till Mora. Vad gäller längd på pass tycker jag att man bör har åkt några tremilare på träning innan man ställer sig på startlinjen.