Foruminlägg av Emilia Crona

#1
18 mars 2011 kl 12:37
Gilla
Åhh vad kul att hitta fler träningsbloggar här :)

Här är min http://iadoremytemple.blogspot.com
#2
2 april 2011 kl 11:31
Gilla
Hej Julia!

Jag tycker alltid det är roligt med nya löparvänner och jag springer med runt Pildammarna en hel del.
Hör av dig om du vill springa en runda ihop :)

Mvh
Emilia
#3
3 maj 2011 kl 09:46
Gilla
Hejsan!

Jag skulle vara väldigt tacksam över om någon kan ge mig tips på hur jag får upp farten på 5 respektive 10 km. Som bäst har jag sprungit 5 km på 22,11 dvs 4,26 min/km tempo. Jag har som mål i år att klara det på 20 min. Milen springer jag nog runt 45-46 min just nu där är målet att komma ner till 43 min. Det känns det dock som att jag har kommit till någon sorts spärr, det går inte att springa fortare...
En vanlig vecka för mig kan se ut såhär träningsmässigt: 1 intervallpass, 1 backpass, 1 lätt långpass (ca 15 kmi 6 min/km tempo), och ett distanspass med fartökning + ett styrketräningspass per vecka.
Känns som att jag har kört fast lite och skulle vara väldigt glad om någon har några bra råd på hur jag kan få upp farten mer så att jag så småningom når mina mål. :)

Mvh
Emilia
#4
3 maj 2011 kl 23:05
Gilla
Tom-Ingar: Tusen tack för dina tips, konkreta och bra och visst har du rätt med delmål... Det tänkte jag inte ens på ;). Absolut en bra början och sporre att klara dem. :)

Tack alla för era tips, jag har tagit åt mig. Tror också att intervaller och mer mängd kommer att påverka mycket. Kommer dock öka veckomängden väldigt successivt, det är lätt att gå för fort fram och att kroppen inte hinner med...

Mikael: En del smärta får man vara beredd på :) sant.

Johan: 3-5 mil/veckan låter genomförbart! :)

TACK IGEN!

#5
11 december 2011 kl 08:24
Gilla
Igår sprang jag Lucialoppet i Skrylle, en rätt backig bana. Jag har inte tränat fart på någon månad och inte heller sprungit i backar på ett bra tag. Värmde upp ordentligt innan loppet och sprang loppet utan några värre känningar än de man får när man tar i på ett lopp. Direkt efter målgången så kände jag en krampaktig känsla i höger vad, den sitter i även idag och det känns som lätt kramp hela tiden.

Någon som har en aning om vad det kan vara?
#6
12 december 2011 kl 08:00
Gilla
Tack för svaret, idag känns det mkt bättre så jag förmodar att det var vadkramp... :)
#7
20 augusti 2012 kl 20:53
Gilla
När jag började springa 2010 så mådde jag oftast fysiskt dåligt efter mina långpass, jag kände mig illamående och hade frossa. Dessa symtom släppte dock efter några månaders träning och jag har inte haft dem förutom efter långlopp då jag har tagit ut mig ordentligt. Idag sprang jag ett långpass på 18,7 km med ett tempo på 5,56 min/km för mig ett lätt långpass men med efterföljande illamående delux... Någon som har upplevt samma sak efter avslutat pass? Eller någon som vet vad det beror på?

#8
20 augusti 2012 kl 21:41
Gilla
Wanja: Mm trots illamående så fyller jag på ordentligt, det var väldigt varmt idag så förmodligen vätskebrist. Ändå så drack jag under före och under passet...
#9
20 augusti 2012 kl 21:56
Gilla
Gabriel: Har också funderat på att ta en kall Cola, testar det nästa gång. :)
#10
21 augusti 2012 kl 13:05
Gilla
Jag tror faktiskt att det var värmen igår som slog ut mig, det var verkligen kvavt och varmt här och jag har inte ätit annorlunda än vad jag gör innan långpassen annars. Idag känns det bra i kroppen, men ska faktiskt ta en resorb innan om jag ska ut i denna värme på ett långpass igen och kanske testa att avsluta med en Cola. Visst det kanske inte är så hälsosamt med en så hög sockerhalt men sjukt gott och en bra avslutning på ett långpass :).
Tack för tipsen och hjälpen!