Stockholm Marathon | Blogg: Peter P

Stockholm Marathon

Jag slängde nyss in en anmälan till Stockholm Marathon som går på lördag om en knapp vecka. Även om jag tröttnat en del på marathonlopp så är det ganska kul och inspirerande att vara del av en så stor löparfest och umgås med så mänga vältränade löpare. Och då väderprognosen just nu ser någorlunda ok ut så passade jag på innan jag ångrar mig.

Jag är inte alls tränad för att maxprestera på loppet och kommer inte att ens försöka. Jag har kört alldeles för få långa långpass och ingen fartträning alls under våren. Inte ens maratempopass har jag gjort, förutom Kungsholmen Runt HM där jag snittade kring 4:50.

Men då mitt PB från 2011 ligger på 3:39:32 vilket väl är ca 5:13 tempo i snitt finns ju ändå ett litet hopp om att slå det. Tanken är att gå ut i 5:10-tempo vilket borde fungera ok i uppåt 30km tycker jag, sen får jag se hur uthålligheten är.

Jag har ju ändå kört minst ett 20 km pass varje vecka, iofs med lite låg veckomängd efter Trans Gran Canaria i Februari, men även fått till ett par pass kring 30 km på Sörmnlandleden så någon slags grunduthållighet har jag nog. Problemet är nog mest att musklerna inte är föberedda för ett så långt asfaltspass i så högt tempo så kroknar gör jag med stor sannolikhet.

Men jag hoppas på en trevlig upplevelse oavsett och blir inte minsta besviken om jag så stapplar i mål på 4 timmar. 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.
 annons