Oro, test och...

...lättnad. Ja, just nu i alla fall. Idag på eftermiddagen gav jag mig ut på en runda. Första gången sen 7 april. Har promenerat en del, tränat styrka med gummiband och sånt, men inte vågat springa över huvud taget. Men idag kunde jag inte hålla mig längre. Bestämde mig för att testa med en liten runda där kroppen skulle få bestämma längden och hastigheten skulle vara ungefär powerwalk. Men... jag skulle försöka mig på några korta springminuter då och då. Bestämde mig för att tre minuter kunde vara lagom att utgå ifrån.

Började med 6 minuter rask gång för att bli varm, sen kom första treminuters joggingen. Saaaakta. Visst kändes det lite i benet, men absolut inte som tidigare. Tempot var så lågt att jag inte blev det minsta andfådd och när de tre minuterna var slut så gick jag lika länge. Sen ny treminutersjogg.. Först tänkte jag köra bara 3-4 km, men det kändes så bra att jag ganska snart bestämde mig för att köra hela min standardrunda om drygt 6 km. Det blev totalt 9 treminuters jogging och resten gång. Det är jag jättenöjd med med tanke på omständigheterna.

Har foamrollat och stretchat lite extra för säkerhets skull. Nu gäller det att fortsätta ta det lugnt, inte öka för fort vare sig på distans eller fart. Och att jag har lite tur också...

Nästa pass satsar jag på simning för variationens skull.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.