Viktor Johansson PT

Tävlingspremiär - nu är vi igång!

Förra veckans Sprint DM fick ställas in på grund av storm, men igår var det äntligen dags för tävlingspremiär. Elljuscup 8,8 km klassisk stil i Ätran.

Innan start testade jag mina två par Peltonenskidor som jag hade vallat för dagen. Jag la klisterskidorna åt sidan och valde de blanka stakskidorna. 

Glid: Skigo Grafit LF och Orange HF. 
Riller:  Toko Kryssade (den gula)

image

Premiär i ny dräkt - Halmstad Skidklubb hade i går sju deltagare på Ätrans elljuscup. Här från vänster har vi Oscar Madstuen, jag, Martin Siljegård, Kennet Rolling och Lina Siljegård. 

Dags för start och jag ställde mig som tredjeman i höger såret. Längst fram stod dagens favorit, Markus Jönsson som bland annat tog hem GM 30km i Tranemo i lördags. Det var också han som drog igång tempot i start. Jag hamnade som 4e man efter Markus, Madstuen, Siljegård och  Peter Bernholt från Burseryd. Jag lyckades inte hänga med i rygg, men ändå hade jag lucka till dom som var bakom. Så det blev lite ensamkörning de första varven. In på tredje, i nerförsbacken kom två åkare ikapp och förbi. Jag tog rygg men fick verkligen slita att hänga med Niklas Hansson (Burseryd) och Patrik Petterson (Apladalen). Jag hängde på det berömda gummibandet som man brukar säga. Låg i rygg efter nerförsbackarna och tappade på de flacka partierna. In på sista varvet ökades farten och jag hade inte kraft att hänga med. Vilket naturligtvis var lite bittert så här efteråt. Dessutom strulade pulsbandet, vilket är surt så här efteråt. Alltid kul att nörda ner sig i pulskurvan och jämföra. Men jag får gå på känsla och den säger att det var en bra genomkörare på den precisa tröskeln. 

Resultat: Jag blev 7e man på tiden 27:43. Markus Jönsson vann som väntat överlägset på tiden 23:59 men därefter var det ganska tajt. 

Resultatlistan kan ni läsa här

Nu är vi äntligen igång, nu blickar vi framåt!! 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.