Nya mål i siktet.

Hej. 

Tiden är nu kommen för att skriva lite här på bloggen. 
Har kört på med både löpning och skidåkning sen senast jag skrev. 
Vasalopp i vinter och Göteborgsvarv nu i vår. 
Vasaloppet blev en minst sagt blöt historia som ni alla vet. Jag är inte helt nöjd med min prestation heller för den delen. Så det blir nya tag till vinter igen och jag har en plats säkrad. Än är jag inte klar med Vasaloppet som ni hör. 
 
Löpträningen har inte gått helt bra den senaste tiden. Jag har haft dålig kontinuitet i löpningen och jag har inte heller haft något tydligt mål att sträva efter. 
Tidigare har jag haft Stockholm marathon som en gyllene morot att se fram emot. Har sprungit loppet fyra år på raken men i år står jag över. Kommer kännas lite annorlunda och till viss del även lite tomt att inte stå på startlinjen i år utan istället sitta i soffan och titta på. 
Jag hoppas på en bra tv-sändning och önskar alla lycka till. 
Jag vet hur det är att springa loppet, hur kroppen pressas och den mentala biten sätts på prov. Det är väl vid Västerbron andra varvet som loppet börjar?! 
 
En av anledningarna till att det kommer ett blogginlägg just nu är därför att jag nu har ett tydligt mål inte alltför lång bort. Som en extra sporre till att nå detta mål vill jag att ni läsare tar del av målet så att jag liksom inte kan backa ur om ni förstår.
 
Planen är att jag den 19 september i år ska springa halvmaran under 80 minuter på Kretsloppet här i Borås på hemmaplan. 
Det är ett tufft mål men långt ifrån omöjligt. Det krävs många tuffa pass men nu är det helt enkelt dags att dra på lite extra krut i träningen.
 
Senast jag gjorde ett sub80-försök på distansen var på Göteborg halvmarathon i oktober förra året. Det var ett bra försök men det höll inte hela vägen men det blev ändå ett nytt PB på 1:22:20. 
Jag sprang då verkligen så bra jag kunde, jag hade tränat bra men inte tillräckligt för att nå under 1:20. 
 
Jag sprang visserligen Göteborgsvarvet i år också men med en förkylning veckan innan tog jag mig bara igenom loppet utan att pressa kroppen alltför mycket. 
 
Hoppas ni hänger med här så ska jag försöka skriva lite under min resa mot sub80.
 
 
 
 
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.