Småbarn. Träning. Och livet. | Verkligheten är ikapp och juli är över
Småbarn. Träning. Och livet.

Verkligheten är ikapp och juli är över

Med bara 2 månader kvar till startskottet i Kalmar var jag från midsommar mer noga med att köra växelvisa tunga/lätta veckor och med idel ökad träningsdos främst på mängd- och cykelfronten föregående månad hyste jag inga magiska hopp inför juli; det skulle bli en logistisk utmaning eftersom jag gick på föräldraledigt och juni sett i backspegeln dessutom var lyckad.

Enträget gnetande och en del tidiga uppstigningar med soluppgångspass gav dock resultatet att det blev förnyat mängdpers i träningstid med 43 timmar samt 74 cyklade mil, nya toppnoteringar! Dessutom kände jag mig fräsch en dag och klämde in en snabb-5'a som blev min kvickaste hittills. Inte långt efter det blev det nytt rekord på mildistansen, inget tvättäkta pers eftersom min Garmin var enda vittnet, men oavsett så är 38:40 min snabbaste tid sen 20-årsåldern. Nu ska det bara manifesteras i ett lopp också.

Det rullade på fint men värmen gjorde att det blev främst sena eller tidiga pass. Dumdristigt nog gav jag mig bl.a. ut och simmade i våtdräkt i 22-gradigt vatten. Följaktligen stiftade jag bekantskap med en ny träningsåkomma -värmeutslag...

Definitivt inget jag rekommenderar och de förebyggande åtgärderna är så enkla som: träna inte i för heltäckande/andningsfria kläder(t.ex. långärmad våtdräkt) för länge(iaf så pass att svettningen kommer igång rejält) när det är för varmt(29 grader i luften, 22 i vattnet) och se till att du svalkar dig och vädras(inte sätta sig i varm bil). Snart nog varje skrymsle och vrå(utan att gå in för detaljerat med risk för att detta blir ett barnförbjudet inlägg) fylldes av kliande små röda utslag och så gott som halva ryggen, överkroppen och hela armarna kliade så jag blev tokig(are). Efter några dar gick det över tack vare idogt bärande av luftiga funktionskläder och en liten antihistaminkur för att ta udden av kliandet.

Mängden och växlandet tunga/lätta veckor gav en god effekt och pulsen har under sommaren så sakteliga gått neråt medan hastigheterna gått uppåt. Handen på hjärtat kunde det ha blivit lite mer simning men något ska man väl ha att kunna förbättra i framtiden också?

Det är nu knappt en vecka kvar till Kalmar och i en härlig uppladdningsröra stuvas det med packlistor, energiupplägg och tummar som hålls blå för att väderprognosen håller i sig. Samtidigt blickar jag tillbaka på det år som gått och tänkte strax ge mig på en summering av det gångna året och dess träningsupplägg.

1 kommentarer till inlägget

1972 • Hjärup
#1
8 augusti 2014 - 14:59
Starkt jobbat Kalle! Lycka till
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.
 annons