Först träning sedan bad

När man åter är på jobb efter semester så känns det knappr som att man varit ledig för det gick fort att komma sig in i gamla vanor igen och i ett yrke som mitt när man har 6-7 veckor kvar till ett stort arrangemang så finns det mycket att stå i. När jag nu går in i denna högintensiva period så är det mycket skönt att tack vare träning känna sig fysiskt och mentalt bättre rustad än föregåande år.

Det gäller att unna sig den tid som man behöver för att underhålla just träningen så i måndags var jag med Runars grupp som mitt under monsunregnet (ovanlig denna sommar med regn men det kom ordentligt) sprang först uppvärmning och sedan 1000m intervaller. Jag gladde mig åt att hålla 4.59, 4.58, 5.03 och 4.59 på mina fyra kilometersdrag det är lite av personligt rekord i denna sejouren av träning. Flera gånger under denna träning så mötte jag de snabbare löparna som var ca 25 stycken denna regndag och det är alltid lika inspirerande att få hejarop och ett komigen Anders även av dessa seriösa löpare.

På tisdag hade jag ingen träning och på onsdag så pausade jag en stund efter arbetsdagen, njöt av solskenet och promenerade en bit i naturen, så härligt och så energigivande. Att det senare blev några timmars kvällsarbete kändes inte betungande efter den energipausen.

Semestertid för mig är tid med mycket grillning och annan matlagning för trevliga måltider med familj och vänner. Jag som älskar mat har därför ätit mer kolhydrater under dessa veckor än tidigare, vågen stod still och rörde sig till och med lite upp den sista tiden så nu har jag skärpt till även matintaget. Sallad och kött är ju fantastiskt fin kombination.

Dagen innehöll ett långmöte med genomgång av arrangemenget för att leta efter fallgropar, kreativa timmar med glada kollegor. När dagen led mot sitt slut så stod det åter löpning på programmet, Nicoline och Anna gjorde sällskap till Sognsvann och tillsammans sprang vi uppvärmningsvarvet i lugn takt. Själva huvudträningen innehöll 12 st 40 x 20 sekunders drag, bra insats och gott kämpande av oss alla tre. Sån härlig glädje att trana tillsammans med så fina kollegor, Nicoline kom med förslag om vi skulle bada efter passet och det hängde vi snabbt på - så skönt med ett svalt bad efter stekheta intervaller i solskenet.

Hemkörning av flickorna och sedan själv in i duschen - nej jag ångrar inte denna träningsturen heller :)

Ha det bäst / Anders

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.