Sista veckan

En knapp vecka kvar till årets stora höjdpunkt: Stockholm Marathon, loppet som jag nu tränat hårt för i nästan ett halvår. Jag började med tunga långpass med TSM redan i början av December, hade stor ångest och mådde ofta fysiskt illa inför de hemska långpassen, jag har åkt hem tidigare från jobbet på fredagar för att köra tuffa tröskelpass i snöstorm och ishalka, jag har stretat på med riktigt slitsamma maratempopass längs Stockholms stränder på både 15, 20, och 27 km, jag har nött intervallpass på Kristinebergs IP och Karlberg. Jag har slitit på med TSM nästan varenda Söndag och orkat med i stort sett alla pass utom de där det varit rekordvarmt.

Men nu är det snart dags för examen. För några veckor sen var benen oerhört pigga och ett maratempopass på 27 km gick utan problem, vanliga distanspass gled lätt upp i maratempo oavsiktligt och 8 km av Kungsholmen Runt gick i rekordtempo. Just nu är jag lätt seg och stram i benen efter en slitsam torsdag förra veckan och är fortfarande lite nojig över vaden som var lätt överansträngd nyligen. Men jag tror fortfarande på att jag efter denna vecka har kapacitet att åstadkomma det jag siktar på: att klara maran på 3:30 som kan vara det livsmål jag har med min marathonlöpning.

Denna vecka kommer jag att primärt jobba mentalt att känna mig stark och få självförtroende för loppet. Gärna titta på mycket inspirationsfilmer från andra marathonlopp, gå igenom allt positivt som talar för att jag är i toppform och helt enkelt försöka må som en kung. 

Det är nu det gäller.

7 kommentarer till inlägget

sabine
1978 • stockholm
#1
25 maj 2014 - 19:41
Heja! Du kommer fixa det på lördag, det är jag säker på! Det kommer att gå superbra! Grymt väder verkar det bli också! Regn och 13 grader...eller vilken prognos man nu ska titta på men det där har du ju koll på själv..
Lycka till! :)
Anders Bergman
1975 • Stockholm
#2
25 maj 2014 - 20:45
Ingen kan påstå att du inte är med beröm godkänd när det gäller förberedelser för 3:30 i varje fall. Du har ju varit superduktig. Därtill är du ju rutinerad numera och det gör nog en hel del positivt psykiskt.

Länka gärna vidare alla feelgood inspirationsfilmer du hittar. De skulle jag också behöva efter det här värmekaoset som vände upp och ner på all tilltro till sig själv.

Kör du tömning och laddning med kolhydrater samt rödbetsjuice också?
Lennart
1971 • Vallentuna
#3
25 maj 2014 - 21:25
Jag är helt säker på att det kommer att gå bra. Det ser också ut som att värmen ska ge med sig till helgen och att ni kommer få bra väder att springa i!

Gå ut och ha kul nu!
1965 • Kungsholmen
#4
25 maj 2014 - 22:33
Tack Sabine.

Anders: Jag tar ganska lätt på kostladdning nufötiden. Tömning har jag aldrig kört då jag inte tror det är vetenskapligt bevisat att det hjälper, laddning kör jag med lite extra godis tre sista dagarna, rödbetsjuice testade jag ett år men såg ingen effekt så det skippar jag gladeligen :-)

Tack Lennart. Just glädjen är det jag skall satsa mest mot så jag hoppas definitivt på en positiv upplevelse i första hand.
Ida Dalhammer
1990 • Trollhättan
#5
26 maj 2014 - 09:00
Lycka till !!!
Madeléne
1985 • Västervik
#6
27 maj 2014 - 12:39
Stort lycka till! Det brukar ju kännas tungt, stelt och småkrassligt inför stora lopp för många och det mesta brukar sitta i huvudet och gör säkert det även för dig. Det kommer gå bra, håller tummarna för 3:30!
1965 • Kungsholmen
#7
27 maj 2014 - 12:59
Tack Ida och Madeléne. Tycker det börjar kännas riktigt idealt nu och har inte mycket kvar att skylla på :-)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.