Långpass med fartökning!

I ett försök att mota bort surgubben i mig, som tog över helt igår kväll, blev det ett långpass idag. I likhet med förra passet så körde jag precis under 2 mil och tempot var aningen snabbare än 4.30min/km. Soligt och nollgradigt gjorde det hela aningen roligare än igår. Bara en sträcka som låg i skugga där det dessutom blåste rejält, som fick mig att känna mig som en isbit.

Då det är väldigt kort tid till årets första lopp, Vällingby halvmarathon, kände jag mig halvt tvungen att se hur det skulle gå med en farthöjning mot slutet av passet. Sagt och gjort körde jag 13 km som "uppvärmning", därefter följde 5 km i 3:47min/km. Det kändes både bra samtidigt som det var det jobbigaste jag gjort på länge. Även om det fungerade så kan jag för allt i världen inte se hur jag ska hålla ett liknande tempo i 16 km till. Därför är det både nervöst men även spännande att se vad jag kan göra i Vällingby när det är skarpt läge.

Dagens outfit. Svart är det nya svarta.

En del av min hjärna nämligen vill inte inse mina gränser och tror på  en supertid. Dock så är det en annan stor del av hjärnan som inser hur tungt det faktiskt är att springa snabbt under en längre tid. Den fick mycket vatten på kvarnen i och med dagens försök. Den lär nog få styra och även få rätt om några veckor.

Dagen medförde dessvärre två skavsår som inte är att leka med. Och spåmannen i mig varnar för en utomjordisk träningsvärk kommande dagar. Hittar inget som talar emot den förutsägelsen dessvärre.

Ikväll tänker jag passa på att unna mig lite chips. Dels då det kan man gott smaska på efter en dag med löpning. Och dels då det varit full rulle med två små sjuka barn. Nu sover hälften av dom och den andra hälften är just nu tyst och förhoppningsvis snart sovande även hon. Då åker chipsen fram, som säkerligen kombineras med en film.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.