johnnysellven.com | Bryter min bloggtystnad med fler skadenyheter

Bryter min bloggtystnad med fler skadenyheter

Inte orkat skriva på några dagar, har varit lite halvt nedslagen. Men min vana trogen så tycker jag att det känns bättre om jag får gnälla om det här. Så håll till godo.

Den här vintern går inte helt enligt planen. Efter att jag hade en bra höst där jag fick igång en rätt bra mängd och allt flöt på bra, så smög de fruktade skadorna sig på. Först i vänster knä, där en sena från hamstringsmuskulaturen blev överbelastad.

Lagom tills den läkt så dyker nästa hamstringsskada upp, denna gång på höger sida och vid infästningen vid sätet istället. Den avlöste mer eller mindre den första så jag fortsatte "glatt" med min rehab och alternativa träning enligt konstens alla regler. Löpningen smög sig in oerhört sakta i träningen igen, initialt endast på löpband och under 5 minuter. Till sist kunde jag köra 40 minuter utan minsta besvär och gick sedan över till intervaller. Först korta fartökningar och för att efter ett tag sluta med VO2max intervaller utan känningar av smärta. Dock var intervallerna på löpband.

Under denna tid så har det varit mycket cykling och jag har på allvar kommit igång med styrketräning för att försöka få kroppen att hålla ihop lite bättre.

I helgen som gick så tänkte jag att det var tid att flytta det hela från löpbandet till asfalten. Det gick också hur bra som helst och jag kunde, trots lång löpfrånvaro, glida ner mot mitt tänkta marathontempo i juni utan större problem. Visserligen under en kortare stund, men det kändes ändå mentalt upplyftande att jag inte tog slut efter några enstaka minuter.

Morongen efter är smärtan i låret tillbaka. Ridå..

Jag vet mycket väl att skador/överbelastningar på senor kan ta lång tid att läka. Blev bara så överraskad då allt gått bra och jag har försökt att trappa upp gradvis. I skrivande stund är jag tillbaka på cykeln, men varvar med lite löpband och det är trots allt inte lika illa som det var förut. Två steg framåt och ett steg tillbaka, typ.

Det gäller att hålla modet uppe och göra allt vad jag kan, har inte så många andra val förutom att ge upp och det känns liksom inte som min grej riktigt. 
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.
 annons