Madeleine - lika kompetent som engagerad. Foto: Jonas Lind

Madeleine, vår nya redaktör

Om sajtenNu är det snart ett och ett halvt år sedan vi drog igång med redaktionen på sajterna. För att täcka in det mesta som intresserar oss alla är vi idag ett 15-tal olika skribenter. För att hålla styrning och hitta nya infallsvinklar har vi sedan en tid tillbaka sökt ny redaktör. En som kan skriva, har koll på träning och vill nåt extra.

Nu har vi hittat henne och i onsdags tackade hon ja till jobbet. Vi är idag mycket stolta och glada att välkomna Madeleine Johansson. Madde har många strängar på sin lyra. Hon är ultralöpare, bloggare och professionell PT. Tidigare tävlade hon i fitness och tills nyligen var hon butikschef på Löplabbet i Göteborg.

Vi ville ha Madde på jobbet för att hon kan mycket om det mesta och är engagerad i många frågor. I sin träningsblogg (och i andra) har hon inte varit rädd för att lyfta in samhällsfrågor. Inte minst hennes senaste projekt, Tjejmarathon, är ett bevis på att hon vill göra skillnad. Men innan vi tjatar för mycket låter vi Madde själv presentera sig:

Vem är du?
Jag är en rastlös norrlänning som sällan sitter stilla och älskar att ha många bollar i luften. Jag brukar säga att jag sysslar med träning eftersom mitt område sträcker sig från löpning, triathlon, kettlebells och via gruppträning ända ut till bodyfitness där jag driver ett eget team. Att specialisera sig för mycket har aldrig riktigt varit min grej

Varför tränar du?
Jag tränar för att det gör mig genuint lycklig. Inifrån och ut! Jag älskar att se utvecklingen, att utmana mig själv, att bli starkare, snabbare och bättre i det jag gör. Min träning är min frizon, min trygghet och en stor del av min identitet. Dessutom råkar jag tycka att det är sjukt snyggt med muskulösa tjejer.

Sen 2,5 år driver du bloggen Fitnesscoachen. Vad har du lärt dig av den tiden?
Att det är otroligt viktigt att vara engagerad och genuin. Du måste brinna för det du gör, vara stark och stå för dina åsikter. Det är uppfriskande med folk som vågar tycka något. Sen har jag lärt mig att bilder och språk är otroligt viktigt för att förmedla en känsla. Värt att lägga extra tid på.

Du hoppade nyligen av en trygg anställning för att satsa fullt ut som PT. Varför gjorde du det?
Ja, jag har alltid vetat att jag en dag skulle stå på egna ben. Jag är en sån person och nu var det rätt tid för detta. Jag har en stabil grund i mitt tävlingsteam, ett stort kontaktnät och tillräckligt med erfarenhet och mod. Dessutom har jag fantastiska vänner som pushade mig till att våga. Vad är det värsta som kan hända liksom? Jag har inte ångrat beslutet en enda sekund, för varje vecka som går känns det mer och mer rätt.

Slutligen är vi lite nyfikna på vad du tänker om ditt nya jobb som redaktör
Det är ännu en utmaning jag bara var tvungen att ta! Jag älskar att skriva och jag älskar löpning. Jogg är en fantastisk mötesplats där alla vi nördar kan samlas och riktigt gotta ner oss i det bästa vi vet. Jag ser fram emot att få gräva ner mig i artiklarna. Tillsammans med de skribenter jag får jobba med nu är jag övertygad om att vi kommer att kunna leverera ännu mer inspiration framöver.

Det tror vi också och välkomnar Madde till jobbet.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.