Foto: Gustav Lidmalm/Fotoskolan STHLM

Möte med en vinnare och tränare

ReportageHon fick tidigt smak för löpningen och redan som sexåring testade hon friidrott och mångkamp. Under tonåren blev det mer och mer löpning i form av medeldistanserna 800 och 1500 meter plus en del terränglöpning. Tre år på löpargymnasiet satte grunden men motivationen kom av sig. Efter något års uppehåll kom intresset tillbaka.  

Gillar du marathon?  
Det har blivit fem stycken hittills och fyra av dessa i Stockholm. Årets var en fin urladdning och den första under tre timmar. Charmen med marathon är att det tar tid, man får uppleva så mycket till skillnad från milen som gör mer ont från ruta ett till mål. Taktiken i långlopp är mer avgörande vilket passar mig.    

Hur hittar vi glädje att löpträna den här årstiden?  
Peppa varandra. Att springa med vänner, kollegor eller starta en tråd på ett träningscommunity. Att inte bara löpträna själv är ett sätt att få kontinuitet i träningen. Eller varför inte gå med i en löpklubb?  

Varför startade ni Runday?  
Huvudtanken är att sprida glädje i löpningen, jag ser har sett allt för många plågade löpare i spåren. Vi vill få folk att älska löpning. Löpning är en lätt och enkel träningsform. På första träningen blev vi överraskade att intresset var så stort. Det stod över 40 st hungriga löpare som var redo att testa vårt sätt att löpträna tillsammans.      

Vad är tanken med Runday?  
Vi vill nå alla. Under dessa första månader har vi haft allt från elitlöpare till nybörjare. Det går att träna tillsammans. Vi delar upp oss i grupper sen kör vi. Att ha kul är A och O.  

Hur får man rutinen?  
Snart är det vinter. Sätt upp rimliga veckomål. Boka in en tävling. Motivationen ökar helt klart då man börjar föra träningsdagbok. För egen del har jag haft turen att sätta personbästa på nästan alla tävlingar senaste tiden. Men det hade inte gått om jag inte hade gjort ett grundligt förarbete. Så sätt igång nu, så kommer våren blir ännu roligare. 

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.