Stiftelsen för naturupplevelser i löparspåret!

AnnonsHar du varit med om att en plats där du brukar springa, promenera eller åka skidor helt plötsligt bytt skepnad? Att en skog fylld med kryp, mossbelupna stenar och fågelkvitter till synes över en natt helt försvunnit? Ofta hävdas det att hänsynen i det svenska skogsbruket ökat – samtidigt visar rapport efter rapport att situationen för biodiversiteten i skogslandskapet fortsätter att försämras

 

Vår insamlingsstiftelse, Framtidens Natur & Kulturarv, mobiliserar resurser för att köpa loss eller teckna långsiktiga avtal om mark där det finns betydande naturvärden, eller där det finns möjlighet att återskapa naturvärden som gått förlorade. När vi fått bestämmanderätt över ett område utformar vi en unik skötselplan, där målet är att ge platsen optimala förutsättningar för biologisk mångfald. Vår förvaltning vilar på beprövade naturvårdsmetoder med professionella utövare, men vi möjliggör också för en naturintresserad allmänhet att delta i vägledda volontärinsatser. 

 

Kan vår organisation värna din löparskog? Eller se till att platsen där du motionerar successivt kan rymma en allt större artmångfald? Ja, med gemensamma krafter är faktiskt ganska mycket möjligt.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.