Vi andra kör Jorden runt på 80dagar. Jenny på en vecka Foto: Jenny Nilsson

Jenny Nilsson a.k.a -jordenruntpåenvecka!

Om sajtenVi andra fick 10 veckor på oss i tävlingen Jordenrunt på 80 dagar. Sommarveckor där vi hemma skulle samla ihop 3000 träningspoäng. Varje steg och meter skulle räknas samman och poängen skulle flytta oss över världskartan.

Vi skulle kämpa mot vår farthållare. Längs vägen skulle vi uppnå delmål med erbjudanden och i slutet hägrade möjligheten till att vinna en träningsresa. En lång och spännande sommar alltså. Jenny. Ja Jenny är aningens tuffare än oss andra. Hon brände av alltihop första veckan.

OMG vem är du egentligen?
Jag är en tjej på 26 år. Ursprungligen från Alingsås men nu pluggar jag Sportmanagent på högskolan i Dalarna. Jag har läst det första ut av tre år. Samtidigt ingår jag i en elitgrupp i Triathlon på Dalasports Academy.

När man kollar i din dagbok ser man att du varit iväg...
Ja. det är ju sommarlov. Så första månaden skall jag tillbringat på höghöjdsläger i St: Moritz i Schweiz.

Vi andra behöver en sommar. Du en vecka. Hur hinner du med?
Ja eftersom jag både är på träningsläger just nu och elitsatsande så har jag all tid i världen att träna. Men även då jag går i skolan blir det träningsveckor med 20 - 30 timmar och 2 till 3 pass om dan.

Hur orkar du?
Träning för mig är livet och jag älskar det jag gör. Fast såklar, vissa dagar känns som skit och det inte alltid är kul att träna. Då brukar jag tänka på känslan efter att man genomfört ett pass. Glädjen över att lyckas och att utmana sig själv.

Antar att Jorden runt på 80 dagar inte var ditt huvudsakliga mål...
Jag satsar på medel och långdistans i Triathlon och även löpning, vid sidan om, som är min bästa gren i Triathlon.
Just nu ligger fokus på SM i Triathlon på långdistans som går i Motala nu på lördag. Senare i sommar kör jag bland annat SM på halv ironman och Ö till Ö.

Ett sists tips till oss vanliga dödliga. Plis
Det skulle väl vara det att tänka förbi. Som när det känns motigt att komma iväg ut på ett träningspass tänk på vad det positiva med träningen är. Och att det, för det mesta, blir det lättare när man kommer igång. Man klarar mer än vad man tror.

 

3 kommentarer till artikeln

1969 • Söderköping
#1
26 juni 2014 - 01:52
Wow!!
Micke
0 • .
#2
27 juni 2014 - 00:10
Fett!
Hatten av, hatten av...!
Peder Wiklund
1977 • Hemmingsmark
#3
3 juli 2014 - 10:07
Inspirerande, fantastiskt!
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.