1968 • Onsala

Jönköping 70.3

Söndag 7 juli 2024 12:22

Löpning - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Jaha, då var mitt tredje lopp i Jönköping avklarat. Jag är nöjd med min insats, trots att tiderna var klart sämre än 2019 när jag var som bäst, men jag är 5 år äldre, har tränat mindre och dessutom var det riktigt blåsigt idag, så det är bara att acceptera.

Vi kom till Jönköping mitt på lördagen och det var regnigt och ruggigt. Vi bestämde oss för att strunta i att simma in och testa cykeln. Efter registrering och lunch så checkade vi in och senare checkade vi in cykeln. Sen middag med Jonny och Emma. Klocka ringde strax innan 6. Efter frukost begav vi oss till transition och la in det sista i påsarna. Sedan tillbaks och chilla på hotellet innan det var dags att kränga på sig våtdräkter och bege sig till starten cirka 5 min promenad bort. 20 min innan start fick vi besked om att simningen kortats till ca 600 m pga kallt vatten, ca 15 grader och på grund av att det blåste hårt.

Jag och MB ställde oss långt bak i 33-36 min och det var som vanligt med skräckblandad förtjusning jag hoppade i vattnet. Det var kallt men inte så kallt. De första 300 metrarna var ta motvind med ganska höga vågor, så det var svårt att få in nåt flyt. Tror ändåmatt jag klarade det hyfsat efter att ha tittat på människor runt mig. Många hade stora problem med vågorna. Jag har simmat väldigt lite i de senaste två månaderna pga en on armbåge så med den förutsättningen så är jag nöjd.

T1 gick bra, men lite långsamt när jag tittar på mina konkurrenter som är upp till en minut snabbare.

Cyklingen kändes bra hela vägen. Såg tidigt att jag körde med höga wattal. Jag fick hålla igen så att jag skulle orka hela vägen. Fram till 60 km gick det lätt, sedan började det kännas, men jag hade bra ork hela vägen. Drack 1 liter Maurten 320. Tryckte dessutom i mig 4 gels och en hel del vatten. Kissade en gång på cykeln. Ingen höjdare men va ska man göra!

Började T2 med kiss nr 2, annars gick det bra.

Kände mig stark redan från start. Kollade efter MB vid vändpunkten så insåg att jag hade en betryggande ledning. Såg honom sedan inte alls resten av loppet.
På varv 3 kom tröttheten och de sista km var riktigt tuffa men lyckade gräva hyfsat tycker jag.

Sanna och Elias var där och hejade de sista 2 varven. Det gav lite extra energi vilket gjorde gott.

Jag slutade 9 av 96 i AG 55-59 (2019 var jag 7a i 50-54). Det räckte inte till att kvala till VM. Det var nog bara ettan och tvåan som gjorde det.

Jag vann över MB så nu leder jag inbördes med 2-1.


Bild uppladdad av Andreas Kandre
21,94 km
Distans
1:42:17
Tid
4:40 min/km
Snitt
160
Snittpuls
175
Maxpuls
143 meter
Total stigning (klocka)
Hoka Clifton 9
Total distans: 
77:08:50
886 km
Kompisar på passet

Gilla passet