Svealand

Sömnproblem

Fredag 12 juli 2024 03:10

Notering - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Gick och la mig 00:10. Somnade direkt. Vaknade 02:10. Gick på toa. Har sen legat vaken och vridit mig i sängen en timme utan att kunna somna om. Jag misstänker att det har att göra med det relativt sena träningspasset, samt att jag drog i mig ca. 1/2 liter (svagt) kaffe i pausen på kvällspasset, ca. 19:30-20:00. Får tänka till lite då det gäller kaffeintag under kvällspass efter 18:00 typ, samt att kanske inte köra kvällspass alltför sent. Avslutade runt 22:15 igår, sen stretching efter det. Jag tror att kroppen fortfarande är uppe i varv efter passet.

Ska sitta en stund vid datorn nu, tills tröttheten kommer tillbaka. Rödaktig nattskärm påslagen...

Addendum: Gick och la mig igen eftter en timme vid datorn, direkt efter första gäspningen. Fick totalt 5,5h sömn under natten. Känner mig hyfsat ok på morgonen.

Gilla passet

Gillas av Ulrika Landin

Kommentarer

- 12 juli 05:49
Jag tror vi båda lider av Insomnia. Gäller att ha rutiner efter klockan 18. Lite tråkigt med samma varje kväll men tyvärr nödvändigt.
Kalle Kula - 12 juli 10:23
Det kan nog vara så att jag har en släng av insomnia. Kan för det mesta hålla det i shack/på en rimlig nivå, men om jag slarvar blir det lätt att det förvärras. Som du säger, rutiner är A och O. Inget kaffe efter 18:00 brukar jag försöka hålla mig till. Sen läggdags omkring 22-22:30.

Igår blev träningen väl sen pga. att jag ville hinna med att tillverka en sats med plommonkräm/cykelbränsle innan jag stack iväg ut. Nu har jag iaf 8 kg (50% kolhydrat) så jag klarar mig ett par veckor. Det var hela kvarvarande lagret från förra årets plommonskörd.
Kalle Kula - 12 juli 10:27
För mycket/för hård träning och allmän stress märks direkt på min sömn. Har haft perioder då jag varit tvungen att använda sömntabletter för att få tillräckligt med sömn, men det funkar inte särskilt bra det heller. Jag känner mig ändå lite som en zombie då. Jag hörde nyligen att sömntabletter bara ger en ytlig sömn, inte REM-sömnen, som man behöver. Förmodligen det som gör att man ändå inte känner sig 100% utsövd.
Kalle Kula - 12 juli 10:30
Jag satt f.ö. uppe ca. en timme vid datorn. Sen, vid första gäspningen, gick jag och la mig och lyckades somna om ganska omgående. Fick totalt 5,5h sömn i natt iaf. Inte allför illa.
- 12 juli 16:49
På vintrarna är det värst för mig. Vaknar mellan 02-04 och kan inte somna om.
Kalle Kula - 12 juli 22:13
Det låter inget vidare. Har du koll på vad det beror på och finns det något att göra åt det? Själv vet jag inte om det är något årstidsberoende. Tycker inte jag märkt någon större skillnad, mer än att jag rent allmänt är tröttare på vinterhalvåret.