Officiell arrangörssida

Inställt VXO Trail 80 km

 1. Loppet går från Knapelid och följer Sigfridsleden till Notteryd. I Notteryds naturreservat och i skogarna vid Lövsjön och följer upptrampade stigar. Det är bitvis teknisk terräng och småkuperat. Du följer sjökanter, passerar utsiktsplatser, en fornborg, i gammal och inte så gammal grann-, tall, bok- och blandskog och korsar gamla betesmarker.

  Banan består av Sigfridsleden med en omväg runt den lilla Tomtsjön direkt i starten. Där leden korsar väg 25 finns funktionärer som ser till att du kommer över vägen på ett tryggt sätt och där kan du också fylla på vatten. Efter dryga 40 km på vandringsleden nås Notteryds naturreservat. Hela vägen efter Tomtsjön fram till varvnings- och målområdet i Notteryd följer vi Sigfridsleden som är orangemarkerad. Efter ca 35 km dyker snitslar upp. De ska du inte bry dig om. Följ fasta orange markeringar till varvningen. Där väntar två varv på en banan som består av två slingor på vardera 10 km. Banan där är markerad med snitslar och pilar. Banan bildar i princip en åtta med varvning/väskestation/mål i midjan. Du passerar vätskestationen var 10:e km och där du kan ha egen energi eller hålla till godo med det som vi serverar. Även efter målgång har du tillgång till vätskestationen. Vi tänker på miljön och därför tar du själv med det eller de dryckeskärl du vill använda.

  Maxtiden är 12 timmar. Löpare får inte fortsätta ut på banan från vätskestationen efter 19.00.

  Notteryds naturreservat ligger ca 6 km öster om Växjö centrum. Parkering finns i närheten av starten, och bor du Växjö rekommenderar vi cykel.

  Det finns inga ombytes- eller duschmöjligheter. Den som vill får gärna skölja av sig i Toftasjön.

  VXO Ultra arrangerar tillsammans med Växjö löparklubb.

 2. Löpning
 3. Växjö Löparklubb
 4. 20% asfalt, 25% grus, 55% terräng
 5. Notteryd, Växjö, Växjö, Kronoberg, Sverige

Forum

Relaterade trådar Inlägg
14 feb VXO Trail 16 maj - 10, 20, 50, 80 km 1 st
(visar 1 tråd)