Malta half marathon 2013

  1. Malteser är troligen de vänligaste europeerna jag träffat. Fantastiskt härlig ö som bjuder på mycket och är klart värd att upptäckas.

    Både helmaran och halvmaran går samma dag. Halvmaran startar 9:20 på morgonen i Mdina som ligger ganska mitt på ön. Så halvmaran går genom den maltesiska landsbygden. Sedan springer man i mål vid kusten i staden Sliema.

    När jag sökte efter hotell nära Sliema fanns det rum för runt 300kr/natt. Klart prisvärt får man nog säga. Annars rekommenderar jag Radissonhotellet i St Julians. De har en hel relaxavdelning och det kan nog vara skönt att hoppa i jacuzzin efter mer än 20k löpning. Dessutom har de en grym frukostbuffé och hotellet ligger nära målområdet i Sliema.
    http://www.radissonblu.com/stjuliansresort-malta

    Till starten i Mdina finns bussar man kan ta, det går även att via arrangörerna boka transport till starten. Annars är det en upplevelse att åka de lokala bussarna på Malta. Det känns som att färdas mer än 50 år tillbaka i tiden. Bussarna har inga dörrar utan det är helt öppet och när man kliver på lägger man mynt i en liten skål. Åtminstone var det så när jag var där 2010. Väldigt gulligt, annorlunda men skumpigt. Bussen höll faktiskt även om det inte alltid kändes som det skulle gå vägen. Transport med arrangören kanske kan vara att rekommendera ändå ;)

    Anmälan till loppen kostar 35 euro.

    Det ska bli spännande att upptäcka denna ö i löparskor!

  2. Löpning
  3. 21,1 km
  4. 24 februari 2013
  5. Land Rover
  6. www.maltamarathon.com/2013_lan...
  7. 100% ospecificerat
  8. Malta, Övriga Europa
  9. Jenny Duse, Ekudden

Träningsprogram

Nu har vi träningsprogram med smarta funktioner i Jogg-appen.
Du väljer själv din nivå och vilket datum du vill träna mot.
Vi bockar sedan av dina genomförda pass mot dagboken.

Välj ditt träningsprogram här!

Forum

Relaterade trådar Inlägg
17 okt Hel och halvmara på Malta 16 st
(visar 1 tråd)