Löpning Kläder, Skor & Prylar 9 inlägg 3326 visningar

Problem med Polar RS200sd

1983 • Umeå
#1
8 juli 2009 - 20:05
Gilla
hmm... undrar om mitt inlägg försvann...
men iaf...
sprang backintervaller idag... och av nån anledning diffa det 50 m på samma sträcka med min polar RS200sd... kan ju inte misslyckas med att springa från en korsning till en annan... eller?
Tänkte om det var nån som upplevt samma problem?
Läste nått om att det kan vara för dålig kraft i batterier?
Kan det hjälpas med att kallibrera om den?
Om jag Kalibrerar den, vad händer om den egentligen räknar "fel" på just det varvet jag springer?

Tacksam för hjälp...
Mattias Jägstedt
1973 • Halmstad/Gullbranna
#2
9 juli 2009 kl 07:49
Gilla
Menar du att det var 50 m skillnad mellan olika intervaller under samma träningspass? Eller 50 m skillnad mot någon tidigare gång?

Är det skillnad under samma träningspass så kommer inte kalibreringen göra någon skillnad.

Men, den kan ibland ha lite problem att komma igång, alltså första stegen. Springer man korta intervaller så kan det nog därför bli lite variation tror jag... (Vill du veta hur lång intervallsträckan var så kanske det är bättre att ha med den som en del av en längre sträcka och ta ut mellantider vid start och slut.)
1971 • Nykvarn
#3
9 juli 2009 kl 09:26
Gilla
50m diff på backintervaller låter ju mycket såvida inte du kör väldigt långa sådana...jag tycker distansmätningen/fartmätningen kommer igång snabbare om jag inte står helt stilla när jag trycker på start utan har joggat några meter.

Dåligt batteri i fotpooden visar sig som att den blinkar rött, den kan också visa märkliga fartvärden.

Ju längre sträcka du springer när du kalibrerar desto bättre noggrannhet. Har du tillgång till friidrottsbana är det det bästa, jag brukar t ex springa 2 km (5 varv).
1983 • Umeå
#4
9 juli 2009 kl 09:26
Gilla
Det var 50 m skillnad under samma pass... sprang upp å ner för en backe som enligt jogg-kartan skulle vara 250 m... började några vändor från mer eller mindre stillastående... kanske ska testa att börja springa lite innan å sen knäppa av tiden som du säger...

tack så mkt för hjälpen iaf!
Mattias Jägstedt
1973 • Halmstad/Gullbranna
#5
9 juli 2009 kl 10:32
Gilla
Låter ändå som lite mycket skillnad på en så kort sträcka... Vet du ifall skillnaden är mellan upp- och nerförsbackar, eller om det är även åt samma håll?
Är det dåligt batteri i fotpoden så brukar den tappa mätningen ibland, och då kan det ju förstås bli den skillnaden också. Det kanske är den rimligaste förklaringen. För mig har den inte alltid blinkat rött när batteriet börjar bli dåligt...
1983 • Umeå
#6
10 juli 2009 kl 09:56
Gilla
Nerför var det hela tiden mer eller mindre samma sträcka... ibland så andades jag lite längre (alltså lunkade lite längre utför) innan jag vände och började nästa uppförssträcka från samma plats som innan...

Lampan blinkar inte rött (som den brukar göra när man har lite batteri) men läste nånstans att nån hade haft problem när han/hon använde uppladdningsbara batterier, att dom gav för lite ström... så min fundering är om det kan vara nått sånt... själv använder jag billigare batterier...

Har precis stoppat i ett fräscht batteri å ska ut å kalibrera... återkommer efter nästa intervall/backträning och berättar om problemet kvarstår =)
Ann-Sofie
1968 • Gräddö
#7
10 juli 2009 kl 10:35
Gilla
Hej Emma!
Som jag har förstått det så är det som visas på displayen ett genomsnitt av ett visst antal signaler till klockan, från pulsbandet och fotpoden, och inte det exakta mätvärdet i en viss mätpunkt. Det betyder att om du varierar stort, tex springer intervall, så kommer det att bli en eftersläpning i vad som visas på skärmen jämfört med vad som sker i verkligheten i just detta ögonblick.
Det här kan man enkelt illustrera genom att ställa in displayen så att du ser sträckan där, sätta fart utav tusan som i en kort intervall, stanna efter en liten bit och stå still och - se hur sträckan fortsätter öka på displayen fast du står helt stilla!
1972 • Partille
#8
10 juli 2009 kl 20:23
Gilla
Kalibrering är det inte.
Dåliga batteri, möjligt även utan röd lampa.
Olika löpsteg kan påverka om man blir tröttare. Jämnför tiden.
1981 • Jönköping
#9
10 juli 2009 kl 21:42
Gilla
På vilken fot kontra arm har du fotpod kontra klocka? Vet inte om det står i instruktionen men de ska tydligen sitta på samma sida för bästa resultat.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.