Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 1132 visningar

ont insidan av knäna

Fredrik Hagström
1983 • Trollhättan
#1
23 mars 2009 - 21:16 (Redigerad 23 mars 2009 - 21:18)
Gilla
Hej jag har börjat köra lite löppass ett par tre ggr i veckan. Men nu har jag fått så brutalt ont på insidan av bägge knäna. Det gör inte ont när jag vilar, men gör jag något annat än att gå så blir det en olidlig smärta. Tänker om det kan vara någon inflammation i nått muskelfäste? Skumt att det är båda knäna samtidigt. Nån som haft liknande problem eller vet nåt så får ni ju gärna svara.
1987 • Linköping
#2
23 mars 2009 kl 21:57
Gilla
Jag har liknande problem, börjat med vänstra men känns även nu i det högra. Ingen direkt smärta men det känns av då och då när jag springer. Det som jag känner hjälper är att stretcha ljumskarna. Det har inte försvunnit men det släpper och blir bättre. Den senaste veckan började jag med ett annat stretchprogram utan stretch av ljumskarna och då blev det värre. Tror helt enkelt att det beror på att musklerna/senorna på insidan av låret blir för korta, nästan som löparknä fast insidan istället för utsidan.
1967 • Tyresö
#3
24 mars 2009 kl 21:52
Gilla
Jag fick för några år sen väldigt ont på insidan av knäna strax under knäleden när jag började springa efter ett av mina uppehåll.
Jag kom fram till att det var skorna som var problemet.
I mitt fall hade jag skor med mycket pronationsstöd då.

När jag sprungit de senaste åren har jag gjort det i neutrala skor (efter test på löplabbet) och har inte haft just DET problemet i alla fall :-).


Citcat
1964 • strängnäs
#4
24 mars 2009 kl 22:15
Gilla
Hade oxo samma problem,bytte från pronationsskor till neutrala och vips så var problemet borta.Var även till anatomic och fixade nya sulor.Skulle nog gå till en fotspecialist om jag var du...Det är värt varenda krona!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.