Löpning Kläder, Skor & Prylar 2 inlägg 1694 visningar

Polar RS 800 CX

Åke Nilsson
1953 • Sölvesborg
#1
20 mars 2009 - 22:03
Gilla
Har haft min Polar RS800cx i 5 månader.
Jag brukar lägga in träningspass tre dagar i veckan.
Dock har jag märkt att i träningspassen, verkar det som den hänger sig.
D.v.s. upprepade gånger så visar displayen plötsligt tempo 00.00
Nu undrar jag om det är ett batterifel eller att klockan tappar kontakten med fotsensorn.
Detta problem inträffade aldrig när klockan var ny.

Det som visas när allt är som det skall är:
Överst: återstående sträcka
Underst: tempo
Johan I
1987 • Örebro
#2
20 mars 2009 kl 23:11 Redigerad 20 mars 2009 kl 23:19
Gilla
Förmodligen är det samma problem som flera har råkat ut för. Problemet ligger isåfall i Fotpoden.
Du har säkert redan öppnat den någon gång för att byta batteri m.m. med tanke på att du haft den 5 månader? (Man skall byta ungefär var 50:e timme på fotpoden)

Isåfall eller så kan du kolla igen, så har du säkert sett att det finns först en fjäderliknande kontakt (ett stift som sticker upp) som har kontakt med batteriet. Och den är det nog inga problem med.

Sedan finns även 3 st små silverstift på en sida. Dessa kan efter lite batteribyte eller påfrestningar böjas inåt (mot kanten) lite så att de får en dålig kontakt med batteriet.

(Se till att innan du rör något att du har "laddat ur" ev. statisk elektricitet du kan ha dragit på dig.)

Böjer man dessa "stift" väldigt försiktigt något (väldigt lite, syns i princip inte, men man känner att det fjädrar lite) utåt (in mot mitten) så verkar problemet lösas. Det har det gjort för mig i alla fall.

Detta är lite av ett designfel från Polars sida tyvärr och de är medvetna om det, flera har rapporterat det. Men är man försiktig så kan man fixa det själv när det uppstår. Fast det är så klart jobbigt när det händer precis innan en tävling eller liknande, som det gjorde för mig en gång.

Fast de gånger det hänt för mig har det i princip varit "permanent", d.v.s. det har inte glappat på träningspass utan har det hänt så är det kvar till man pysslat lite med batteri m.m. Det är på senare tid jag upptäckt att det är de där silverstiften som var problemet, så det var rätt frustrerande förr kan jag säga... satt och bytte batterier fram å tillbaka och sedan skakade den med handen för att se om klockan reagerade. Men som tur är så har det bara hänt några få gånger.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.