Löpning Tävlingar & Motionslopp 21 inlägg 9904 visningar

Säljer startplats till Göteborgsvarvet 21 km

Jonna Bodin Hansen
1984 • Leksand
#1
6 mars 2009 - 07:41
Gilla
Säljer min startplats till Göteborgsvarvet 090516... intresserad? Skriv Joggpost eller till jonnabodinhansen@yahoo.se
< < < 1 2 > > >
Mario Romero
1961 • Alingsås
#2
7 mars 2009 kl 11:36
Gilla
Hej Jonna
Hur mycket skall du ha för startplatsen ? Kan en kille springa i ditt namn ? eller vet du hur det funkar med detta ?
1966 • Karlstad
#3
7 mars 2009 kl 11:48
Gilla
Man får inte överta startplatser enligt reglerna.
Allt annat sköts av fantasi och kreativitet.
Mario Romero
1961 • Alingsås
#4
7 mars 2009 kl 12:15
Gilla
Tack Peter, Betyder att man inte kan köpa till sig en startplats ?
1966 • Karlstad
#5
7 mars 2009 kl 12:57
Gilla
Många byter nog med varandra, men enligt reglerna så är anmälan personlig och kan inte överlåtas. Administrativa orsaker och säkerhetstänk med akutvård o liknande vid tillbud.
Finns trådar som stångas om det är rätt eller fel, men så säger Varvet.
1969 • Sala
#6
7 mars 2009 kl 14:10 Redigerad 7 mars 2009 kl 21:58
Gilla
Och vad säger du, Peter?
Ava
1958 • Lindome
#7
7 mars 2009 kl 15:07
Gilla
Jag tycker att det är dåligt att man inte kan köpa/sälja startplatser till ett lopp som blir fulltecknat och där det alltså finns löpare som inte får vara med trots att andra inte kommer att utnyttja sin (betalda) plats.

Ett varningens finger dock: vet en tjej som sålde sin plats i ett annat lopp. En kille sprang, vilket var lätt för arrangörerna att se och hon fick ett argt brev hem där det meddelades att hon inte vidare var välkommen till just det loppet. Om detta verkligen gäller vet jag inte men det kan vara en bra idé att sälja till "rätt" kön om man nu säljer sin plats.
1975 • Nyköping
#8
7 mars 2009 kl 15:15
Gilla
Det är bra att det inte är tillåtet. Om det vore tillåtet skulle vi se liknande trista situation som musikkonsertbranschen är i. Startbevis blir eftertraktade grejer och många köper biljetter bara i syfte att sälja dem vidare till dyrare pris.

Köp gärna någons startplats men akta er för att önska frihet i detta.
1969 • Sala
#9
7 mars 2009 kl 22:01
Gilla
Magnus, det går ju alldeles utmärkt vid Vätternrundan. Jag blev tvungen att sälja mitt startbevis och fick väl nästan vad jag gav för det, och den som jag sålde till fick regga sitt eget namn för 100 kr. Ska det vara så svårt?
Jonas Utmanaren
1961 • Stockholm
#10
7 mars 2009 kl 22:15
Gilla
En möjlig och lätt konspiratorisk tanke till att löpartävlingar inte vill tillåta vidareförsäljning av startbevis kan vara att de kallt räknar med att viss procent (säg 10) aldrig dyker upp och startar. Med den vetskapen kan de då sälja motsvarande fler startbevis utan att behöva "organisera" för detta. Om det nu gick att sälja sina startbevis skulle arrangörerna antingen a) behöva organisera/planera för dessa flera personer eller b) tvingas sälja färre startbevis.

Helt enkelt - a) jobba mer för samma pengar eller b) tjäna mindre pengar.

Jag säger inte att det är så. Men en möjlig "konspiratorisk" teori är det ju ... :-)
1966 • Karlstad
#11
7 mars 2009 kl 22:29
Gilla
Mårten:
Jag har ingen lust att dra igång en långbänk av detta :-)

Vad jag tycker gör ingen skillnad, jag bara informerade om vad som gäller.. gilla läget liksom..

Benny Ek-Williamsson
1975 • Göteborg
#12
8 mars 2009 kl 09:22
Gilla
Det hade ju kunnat gå att ändra namn, men om 5-10 000 inte kommer och alla skall sälja sina biljetter blir det en himla massa jobb! Pengarna går ju ändå till något bra!

1969 • Sala
#13
8 mars 2009 kl 09:41
Gilla
Peter, jag menade inte att sätta igång en långkörare alls. Jag var bara intresserad av vad du tycker själv om att sälja vidare. Jag vet vad föreningarna tycker, men itne vad du tycker, så jag var intresserad. Är det så orimlig fråga, med tanke på att du tar upp förbudet?

Benny, det är p.g.a. att det är ett extrajobb som jag tycker att man ska ta ut en avgit för namnändringen. Snälla, hur jobbigt är det egentligen? T.o.m. Ryanair tillåter namnändring (mot ett pristillägg så klart).
csaba
1973 • Malmö
#14
8 mars 2009 kl 09:47
Gilla
Jag tror att det faktist är en liten tanke bakom det hela.
55.000 sålda biljetter, men det är kanske bara kapacitet till 45.000 att springa. Så Varvet räknar med att inte alla kan springa, i så sätt så kan dom ju sälja fler biljetter än vad loppet är kapabel till.

Om alla som inte kan springa hadde sålt vidare så hadde dom ju varit uppe i max. antal biljett mängd, vilket dom kanske inte är kapabla till.

Så nu kan dom tjäna mer pengar i form av fler sålda biljetter.
1966 • Karlstad
#15
8 mars 2009 kl 11:23
Gilla
Mårten:
Mario frågade vad som gällde och det var vad jag svarade på. Det skulle vara lite märkligt om jag talar om vad jag tycker istället för att svara på frågan.

Klart att jag kan svara om det spelar någon roll.
Det skulle vara smidigt om man kunde omregistrera sig på startplatser så att fler fick chansen istället för de som inte kommer till start. Det tycker jag också.
MEN - som Tony Irving säger - jag har full förståelse för arrangörerna som har krav på sig ur säkerhetssynpunkt vad gäller akutsjukvård, identifiering och försäkringar bla bla bla. Det ligger också en enorm apparat bakom vad gäller service i de stora loppen som snabbt kunde krascha om man ska börja blanda o ge efter allas olika tycken. I verkliga livet är det inte "bara att".

En annan aspekt som jag tror är den största orsaken är som Jonas redan varit inne på. Som arrangör gäller det att göra spektaklet till ett så lönsamt arrangemang som möjligt, det ingår i jobbet så att säga, samtidigt som den stora massan ska vara nöjd. Ett avvägningsjobb som krockar med några hur man än gör och det gäller nog i de flesta brancher. Jag har "räknat" på detta i en tidigare tråd och ser man det så är det inte alls svårt att förstå motiven. Vilket inte betyder att jag har rätt men det är ett sätt att se på saken.
http://www.jogg.se/default.asp?sida=forum&subid=5089&searchstr=Göteborgsvarvet

Jag har inget som helst att göra med några löpararrangemang och ville inte ha långtradarsvar, men ska man svara på det här är det som sagt inte så enkelt "att bara". Ser man lite längre kan det vara lättare att förstå även om man inte håller med. Jag vet fortfarande inte om jag tycker det ena eller andra, men jag har förståelse för båda sidor, och jag anpassar mig efter reglerna, i åtminstone det här fallet. Jag springer för skoj skull :-)
1969 • Sala
#16
8 mars 2009 kl 15:35
Gilla
Det blev nog ett missförstånd där, Peter. När du hade svarat Mario med att skriva "så säger varvet", så ställde jag en följdfråga: "Och vad säger du, Peter?" Svaret är nämligen intressant. Jag vet inte heller vad jag ska tycka och gör samma som du, att jag anpassar mig efter de regler som finns. Jag vill anpassa mig efter de flesta regler faktiskt, som exempelvis hur bra man ska vara för att starta i en viss fålla. Men just den här regeln borde kunna bli bättre. Som sagt, det ekonomiska bortfallet kunde de kompensera för med omregistreringsavgift. Men det är klart. Nu tjänar de flera hundra per DNS:are, och det skulle inte en administrativ omregistreringsavgift kunna matcha.
1966 • Karlstad
#17
8 mars 2009 kl 21:02
Gilla
Mårten:
Jo, det är en knivig frågeställning som man kan tycka vilket som om, beroende på ur vilken vinkel man ser det.
En fråga vi som löpare kunde ställa är om det är rimligt att de tjänar miljoner på kalkylerade felanmälningar osv, men man kan som sagt dra ut det hur man vill. Jag springer för få lopp och tycker att det är för kul för att orka bråka. Men å andra sidan är det väl tur att människan inte bara finner sig i allt hur som helst heller.
Löp väl!
Magnus Nilsson
1967 • Linköping
#18
8 mars 2009 kl 22:49
Gilla
Det är upp till var och en som anordnar ett lopp att ställa upp vilka regler arrangören vill ha för startplatserna. Vi lever i en fri värld (förhoppningsvis ett tag till, politikerna gör, tillsammans med diverse kapitalstarka intressenter, sitt bästa för att minska friheten).
Så varsågoda GV att inte tillåta överlåtningar, det är helt ok. Vi som anmäler oss vet vad som gäller när vi betalar vår startplats. Inget att bråka om, köp en startplats och gilla läget, eller spring nåt annat lopp. Med tanke på populariteten hos GV så verkar de ju ha gjort rätt val.

1975 • Nyköping
#19
9 mars 2009 kl 11:10
Gilla
Det är skillnad på lopp och lopp och det är också skillnad på sport och sport, tycker jag. Att sälja plåtar till ett toklångt cykellopp är nog inte lika hett som att kränga plåtar till t ex Gbgvarvet, Stockholm Marathon osv.

Det är bra att det inte är tillåtet att byta startbevis/sälja dem i stora lopp. Dels av rent organisatoriska orsaker som adminstrering av byten osv och sedan också risken för att en mängd startbevis köps av dumhuvuden som tror sig kunna tjäna lite på det genom Traderaförsäljningar/blocket/annat annonsplats.

:) Så tror jag att det ligger till.
Ava
1958 • Lindome
#20
9 mars 2009 kl 13:53
Gilla
Funkar utmärkt att köpa och sälja startplatser till Lidingöloppet...
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.