Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 956 visningar

Reklamera löpband som mäter mycket för kort

Allie K
1974 • Knivsta
#1
8 oktober 2023 - 09:03
Gilla
Mitt förra löpband gick sönder för ungefär ett år sedan och då valde jag att köpa ett nytt, Insportlines Gilavar som jag köpte från Sporttema. Tyvärr så visade det sig att det är felkalibrerat och mäter ca 13 % för kort (det vet jag eftersom jag jämför tempot med hur fort jag springer ute och hur fort jag sprang på det andra bandet och i relation till ansträngning och puls). Det här är ju jäkligt irriterande eftersom det blir svårt att springa intervaller och andra nyckelpass i ett givet önskat tempo. Hade ni reklamerat bandet?
1967 • Torslanda
#2
8 oktober 2023 kl 10:26
1 Gilla
Har du kollat om du kan kalibrera bandet? De flesta band har den möjligheten. Det finns inte ett enda band som mäter rätt out utan kalibrering. Under transport etc så ändrar sig valsarnas läge etc. Mitt eget band kan tyvärr inte kalibreras så jag har istället satt upp en omvandlingstabell på väggen för att visa vilken hastighet det är på varje steg. Kör alltid med Stryd på bandet för att få rätt distans till klockan så är det löst för dokumenteringen. Även Garmins nyare band har en rätt bra noggrannhet här så det kan vara en tanke med.
Ingrid Bergh
1956 • Pixbo
#3
8 oktober 2023 kl 12:35
Gilla
Har du kollat lutningen på bandet i nolläge? Mitt skiljer ca 2,5 cm mellan bak- och framkant på löpytan i nolläge. Fabriksinställd uppförsbacke :-(
Allie K
1974 • Knivsta
#4
11 oktober 2023 kl 09:59
Gilla
Mathias: Jag får ta och kolla upp om jag kan kalibrera och i annat fall göra en tabell, vilket jag tänkt men har dragit mig för matteexcercisen. Tack!

Ingrid: Tack - detta band lutar inte men mitt förra, ett Sportsmaster T9 har jag för mig, gjorde det, är det det du har? Jag skaffade ett vattenpass och mätte och kollade hur mycket jag behövde staga upp för att få det plant och fixade sen två träklossar i rätt höjd som jag ställde längst bak under bandets bakersta del.
Lars Severin Johansson
1981 • Umeå
#5
11 oktober 2023 kl 17:47
1 Gilla
Allie. Jag har ett löpband på vilket jag satte en runn sensor. Den mäter optiskt hur snabbt bandet snurrar och ger exakta värden, man kopplar den till appen zwift (gratis). En grej med löpband är ju att ställer man dem på en viss fart ger de en viss effekt, det gör att en tyngre löpare får långsammare drift vid en given löpbandsfart än en lättare löpare. Som exempel, när jag och min 11 åring kutar på bandet så får han högre fart angivelse på zwift än mig.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.