6 maj 2022 kl 06:36
Redigerad 6 maj 2022 kl 06:37
Tack för feedbacken! 🙂
Det känns som att det aldrig riktigt är säkert varför hälsporren uppstår, men har gjort styrkeövningar för att stärka muskulaturen omkring, bättre kontinuitet i dessa borde jag nog dock försöka uppnå. Övningarna enligt rekommendation från sjukgymnasten och mjukare skor enligt rekommendation från skoförsäljaren.
Kontinuitet känns viktigt både för framsteg och för att jag ska förbli motiverad, men utan lite utmaning så känns det som att det även haltar lite i att försöka uppnå dessa två…som målbild är ”marathon” mer tilltalande än ”springa” och utan att ha en plan för hur långt jag ska springa finns risken att 0.1 km rundan runt huset är det mest tilltalande, sedan drivs jag även av att göra planer och följa dem.
Förstår verkligen vad du är ute efter men risken för mig känner jag då är att det helt enkelt inte blir av. Självklart ska jag försöka lyssna på kroppen, men förra gången tycker jag hälsporren kom utan egentlig förvarning efter ett långpass, så det var svårt att veta innan det slog till, i övrigt kände jag ju att jag klarade av mina pass.
Om jag nu ändå skulle försöka ha någon luddig plan att utgå från, tror ni att det är mer risk för skador i början när jag går från 0-2/5 km rundor eller när distanspassen börjar bli långa? Är det veckodistansen eller de inviduella passens längd som är ”värst”, sliter fem 2 km pass lika mycket som ett 10 km pass?
Stort tack på förhand igen. 🏃