Löpning Kläder, Skor & Prylar 3 inlägg 2878 visningar

Träningsklocka?

2000 • Jönköping
#1
30 april 2020 - 17:10 (Redigerad 30 april 2020 - 17:28)
1 Gilla
Hej!
Under dessa tider kan det ju vara lite svårt att motivera sig själv o komma ut... Därför vill jag gärna investera i en pulsklocka/träningskompis/smartwatch (kan inte skillnaden hehe). Jag är ingen jätteerfaren löpare, utan tränar mest på fritiden för att det är kul. Det blir väl några pass i veckan, både distans och intervaller. Jag har kollat runt lite och jag skulle gärna vilja ha en klocka som mäter puls, har GPS, man kan lyssna på musik på den, och så får den gärna vara ganska diskret, så man kan ha den även till vardags. Ett plus från min sida är om den analyserar sömnen, då jag i perioder sover ganska dåligt. Helst inte allt för dyr (kan tänka mig runt 2000-3000).
Jag har hittat några olika alternativ och skulle vilja veta om det är någon här som har erfarenhet av någon av dessa och eventuellt vilken ni tror skulle passa mig och min livsstil/träning bäst:

Garmin Vicoactive 3 Music
Fitbit Versa 2
Garmin Vivoactive 4s
Apple Watch Series 3 38 mm

Tack på förhand!

/Oerfaren löpare
2000 • Jönköping
#2
30 april 2020 kl 17:19
Gilla
Såklart får ni också skriva andra alternativa klockor som ni har och tycker är bra!
1993 • Tullinge
#3
30 april 2020 kl 17:31
Gilla
Hej, jag tycker personligen att en GPS/pulsklocka är ett väldigt bra inköp för någon som vill komma igång med sin löpning. För mig var det både en ögonöppnare för hur min träning såg ut, men samtidigt tycker jag det är roligt att kolla kartan efter att man sprungit på något nytt ställe, det hjälper en att våga utforska nya rundor.

Jag har själv ägt 2 olika Garmin och varit nöjd med dessa, min första var en (på den tiden) rätt billig forerunner 225 eller 230, minns inte exakt, men upplevde alltid att den var lite plastig både i kvalitet och i utseende. Så när jag uppgraderade för något år sedan blev det en Fenix 5, både då jag lade en hel del timmar på min löpning och ville unna mig något lyxigare, samt att jag gillade dess funktioner och utseende. Men för att summera så tycker jag att Garmin är helt okej, deras sömn-analys är inte särskilt djupgående, men ger dig en bild av hur mycket lätt-, djup- och REM-sömn du fått under natten. Den hjälper dig dock inte att analysera hur det påverkar hur du mår, det är upp till dig själv. Men överlag tycker jag att både sömn-analys, samt andra funktioner som VO2max som de flesta märken erbjuder idag fungerar bra hos Garmin, så tror att båda modellerna du länkat till skulle fungera bra.

Men sedan vill jag även slå ett slag för Polar Ignite. Har inte testat Polar själv, men min flickvän köpte denna när hon också ville ha en pulsklocka och den verkar erbjuda i princip alla funktioner som man behöver, puls på handled, GPS, smartwatch-funktionalitet samt sömnanalys. Om något har jag fått uppfattningen att Polar går lite djupare med sin sömnanalys, men det låter jag vara osagt. Men den största fördelen med denna klocka är att det är en väldigt nätt modell. Den sticker inte ut från handleden så mycket som många andra pulsklockor har en tendens att göra. Sedan har den också en touch-skärm, som kanske är lite bråkig tills man blir van att hantera under löpning, men onekligen gör det till en snyggare och mer "clean" klocka för vardagen.
https://www.polar.com/sv/ignite?gclid=Cj0KCQjw7qn1BRDqARIsAKMbHDZZMa3Hu7NJdK4YG2bgNmVROjRXTDY6SB2moFW_undZ2zsRnOyUQKEaAsWTEALw_wcB
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.