Löpning Kläder, Skor & Prylar 8 inlägg 2567 visningar

Icebug OutRun

1980 • Norrtälje
#1
6 april 2020 - 09:53
Gilla 
Hej!

Jag är nyfiken på Icebugs nya "klimatpositiva" sko Outrun. Är det någon som hunnit testa den?

Den fick gott omdöme på Trailrunning Swedens skoguide, och de har inte ens OutRun i den egna butiken ännu, utan länkar istället direkt till Icebugs hemsida.

De ska vara lite bredare, och jag har ganska smala fötter (inget på mig är brett...), så jag funderar på att köpa Salomons Sense Ride 3 istället, som har en smalare passform, men så fruktansvärt breda kan de väl inte vara? Det borde gå att dra åt snörningen lite extra.

Jag har Icebugs NewRun hemma (som jag använt hela fyra gånger i vinter i brist på snö...), och de funkar bra, och på något sett ser det liksom ut att vara nästan exakt samma sko, utseendemässigt.

Jag kanske borde maila Icebug och fråga...
1993 • Tullinge
#2
6 april 2020 - 10:10
Gilla 
Aldrig sprungit i Icebug så kan inte riktigt uttala mig om din fråga. Dock kul med skoföretag som börjar försöka tillverka klimatvänligare skor. Får mig att tänka på Reebok som ska släppa sin Floatride Energy-sko i en naturligare tappning, se länk: https://www.reebok.se/blog/438228

Den skon kommer åtminstone jag testa!
1980 • Norrtälje
#3
6 april 2020 - 16:43
Gilla 
Floatride Grow, intressant! Något att testa efter att jag slitit ut mina nuvarande asfaltsskor.

Jag har mailat Icebug och frågat om OutRun i grund och botten är samma sko som NewRun. De heter ju båda "Run" också. Återkommer med deras svar.
1980 • Norrtälje
#4
7 april 2020 - 16:16
Gilla 
Japp, OutRun och NewRun är för att citera Icebug "likvärdiga skor", lästen och dämpningen är de samma, skillnaden är ovandelen och yttersulan samt materialvalen till dessa.

De skriver att om jag gillar NewRun komer jag gilla OutRun.

Problemet är att jag inte HELT säker på det. Jag gillar mina NewRun på någorlunda jämnt underlag (elljusspår helt OK). Men nu vill jag in i skogen på småstigar också. Tanken är att hitta en sko med gott om dämpning för riktigt långa turer som även är smidig. En allroundsko.

Jag ska ta en runda mina NewRun på en kortis i skogen runt huset för att känna efter hur det känns att springa på ojämnt underlag med dem, och försöka föreställa mig hur det skulle kännas med en sula med ännu bättre grepp.
1980 • Norrtälje
#5
7 april 2020 - 17:09
Gilla 
Sagt och gjort.

Hälen glider runt lite för mycket i mina NewRun när jag hoppar runt i skogen. Visserligen är det den vattentäta versionen med BOA-snörning jag har, så troligen är passformen säkrare i OutRun med normal snörning, och andra fötter ön mina, men jag passar på OutRun för tillfället.

Anledningen är att OutRun kommer med mönster "anpassat för enklare traillöpning och grusvägar", och det är något mina vanliga löparskor ändå fixar. Springer man mycket på grusvägar och trail till vardags är det säkert en jättebra sko!
1980 • Norrtälje
#6
8 april 2020 - 12:09
Gilla 
Efter lite resonerande kring hur BOA-snörning och GoreTex påverkar hur skon sitter (för mina NewRun) med Icebugs kundtjänst ändrade jag mig och har bestämt mig för att ge OutRun chansen.

Jag återkommer när jag hunnit testa skorna ordentligt med mitt omdöme!
1993 • Tullinge
#7
8 april 2020 - 13:04
Gilla 
Blir spännande att höra! Gediget förarbete har du i vilket fall som helst gjort!
1980 • Norrtälje
#8
30 april 2020 - 11:31
2 Gilla 
Skrev ett blogginlägg om skon: https://jogg.se/Bloggar/BloggInlagg.aspx?id=71652
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.