Löpning Kläder, Skor & Prylar 7 inlägg 6182 visningar

Suunto vs Polar

Lotta Nilsson
1965 • Bollnäs
#1
30 december 2008 - 14:48 (Redigerad 30 december 2008 - 16:15)
Gilla
Det är säkert uttjatat för hur många av er som helst, men nu orkar jag inte riktigt titta igenom alla gamla forumtrådar... Jag funderar över skillnader att koppla ihop klockorna med datorn och följa sina träningar i diagram!

Jag har haft en Polar RS 400 sd som jag kopplat t datorn o får över hur snygga diagram som helst över min träning och jag verkligen gillar funktionerna osv... Men det gör ju min man också, som mer eller mindre lagt beslag på min käre klocka! Eftersom jag tycker att klockan är lite i största o klumpigaste laget, så har jag fått för mig att Suunto är snyggare... men jag vill ju ha funktionerna också, om jag nu ska skaffa en till klocka. Jag vill alltså få över mina träningsrundor m fotpod till datorn o se hur det gått. Kan man få över sina träningar från en T3 eller T4 och titta på snygga diagram, eller måste man upp till en T6? Jag tänker ju på priset också, fattig student för tillfället... (Hittade Polaren på Blocket!!)
Garminklockorna är på tok för stora för mig och verkar ju behöva laddas hela tiden....(batteriet..)
Hopppas att någon av alla er kunniga personer har tid att svara!!
1969 • Sala
#2
30 december 2008 kl 16:34
Gilla
Du kan få en Garmin FR 305 för 2000 kr. Det är inte så dyrt. Själv har jag en Suunto T3 med fotpod och är nöjd med den, men det går inte att koppla upp sig till datorn om du inte köper en särskilt pod till detta, men köper du en sådan så går det och då får du samma snygga diagram som på T6.
Lotta Nilsson
1965 • Bollnäs
#3
30 december 2008 kl 16:49
Gilla
Tackar!! Vad är det för skillnad mellan T3 och T4 då? De ser ju i princip likadana ut?? Men det verkar ju som om T3an säljs i "running pack" med lite rabatterat pris på "setet". PC-poden finns för 595, så det är ju inte helt oöverkomligt...
1978 • Göteborg
#4
30 december 2008 kl 17:16
Gilla
T4 lägger upp ett träningsprogram för dig, 5 dagar framåt, det gör inte T3an. Programmet anger längd och intesitet på passet.

Jag köpte T4an i höstas och är nöjd. Den har hjälpt mig att variera träningen mer än jag gjort innan. De lugna passen är lugnare än innan, och de hårda passen är hårdare än innan. Men om du behöver T4an är egentligen upp till dig, om du vill ha hjälp att lägga upp program eller inte. I övrigt är det exakt samma klocka.

Alla Suuntoklockor i T-serien känner dessutom av din dagsform genom att den noterar hur oregelbundet hjärtat slår. Så även om upplevd ansträngning två dagar kan vara samma, så kan formen vara olika. Därmed blir träningsresultatet olika de olika dagarna. Denna funktion gör att jag tror att T-klockorna är de bästa man kan hitta om vill åt bra pulsfunktioner. Garmin har säkert bra GPS-funktioner, och löpfunktionerna är säkert bra i Polar. Men pulsfunktionerna är nog bäst i Suunto.

/Martin
1985 • Gröndal, Stockholm
#5
30 december 2008 kl 17:32
Gilla
Jag har haft en Polar RS200 i snart ett år nu och jag är INTE nöjd. Funktionerna i klockan är smarta och genomtänkta men klockan i sig är värdelös. Operativsystemet strular, ljudet slutar att fungera i etapper och dessutom är min inne på reparation just nu, då den började ta in vatten när jag simmade längder i en vanlig 25:a.

Köp inte en polarklocka... I alla fall inte på InterSport.
Pål Nilsson
1976 • Höör
#6
30 december 2008 kl 18:48
Gilla
Pulsmätningen i Suunto är riktigt bra...så länge den fungerar. Det finns flera trådar här på forumet om Suunto-klockor som lagt av efter ett år (speciellt T3an). Så har hänt även mig. En annan sak med Suunto-klockorna är att de är svåra att manövrera under löpning. Knapparna och menyerna är helt enkelt inte användarvänliga. Köpte mig nyligen en Garmin FR50 som är en enkel, slimmad liten sak med det allra nödvändigaste, inklusive pulsmätning (kan även fås med footpod och usb-koppling för dataöverföring). Den vill jag rekommendera om du inte tvunget vill ha en GPS-klocka.
Lotta Nilsson
1965 • Bollnäs
#7
30 december 2008 kl 20:10
Gilla
Tusen tack för råden o tipsen! Det verkar ju rätt intressant med en Garmin FR 50 också, men jag har lite svårt för de hårda varianterna av pulsband, vill nog ha ett mjukt...

Ingen som vill sälja nån "beggad" klocka?? Jag vill ha fotpod och usb-pod och en bra klocka! Har lagt in bevakning på Blocket! :-)

Som sagt - tack! Blev lite klo(c)kare!
/ Lotta
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.