Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 3090 visningar

Ont/skav av plösen på skon

1992 • Luleå
#1
24 september 2019 - 23:31
Gilla
Hej!
Någon annan som haft problem med skav/ont mellan smalbenet och vristen, typ där plösen/flärpen/tungan från skon ligger an?

Fick lite känningar sista kilometrarna i torsdags (ett år gamla skor så inte nya) på vänstra foten och i fredags/söndags gjorde det rätt ont så jag kunde inte springa hela vägen utan fick gå/halta fram lite.

Idag testade jag vika in plösen på skon så att inget låg emot och idag gick det bättre, knappt någon smärta.

Vad kan detta bero på? Överansträngning eller har jag kanske knutit skon för hårt eller något när det började? Gör ont när man trycker på området, men inget när jag går/springer med skor som inte har en plös som ligger på området. Någon som har några idéer på vad det kan vara/lösning?

Tack!
Walker67
1947 • Växjö
#2
26 september 2019 kl 00:12
Gilla
Jag fick samma problem med ena skon och jag vek plösen och knöt skosnöret ovanpå, så att den inte låg på smalbenet/vristen. Det funkade i lördags på min maratongång utan problem.
På ett par skor fick jag klippa bort en del av plösen och sy ihop för hand pga att plösen putade ut och låg an mot smalben/vrist, det kan vara ett alternativ.
1992 • Luleå
#3
26 september 2019 kl 22:04
Gilla
Tack för svar, det låter som att vi haft/har samma problem. Viker också in plösen nu och på t.ex. dagens pass kändes det ingenting, vilket var skönt. Dock har jag använt dessa skor hela detta året utan problem, konstigt att det kom just förra veckan.

Kan det vara "farligt" för foten att springa med plösen invikt? Alltså fyller plösen någon slags stödfunktion eller liknande, så att man i värsta fall kan få problem med foten med plösen invikt, eller är det lugnt? Den stör inget invikt så jag tänkte fortsätta springa så ett tag tills smärtan förhoppningsvis försvunnit.
Walker67
1947 • Växjö
#4
26 september 2019 kl 23:21
Gilla
Det har funnits (finns?) skomärken där plösen eller tungan var skuren så att den var som ett uppochnervänt U som passade perfekt till vristens rundning. Egentligen är det märkligt att plösen är tillverkad så att den sticker ut och går emot smalbenet, alla skor borde tillverkas enl ovan.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.