Löpning Övrigt 1 inlägg 1542 visningar

Första löparklubben för kvinnor i Saudiarabien

#1
6 maj 2019 - 14:40
4 Gilla 
Är löpning en mänsklig rättighet som tillgodoses överallt? I Sverige kan vi springa som vi vill, men i Saudiarabien är det fortfarande ovanligt att kvinnor idrottar utomhus. I synnerhet i sällskap av män ogillas det stark. Det har lett till att skrämmande många kvinnor lider av övervikt, diabetes och högt blodtryck. Lyckligtvis håller attityderna på att förändras, bland annat ska alla flickor få obligatorisk idrott i skolan.

Al-Harbi, löpare sedan 14 år tillbaka, ville få fler kvinnor att upptäcka glädjen i och fördelarna med löpning. Hon startade därför landets första löparklubb för kvinnor i Jeddah. Under passen bär de alltid den klädsel som anses lämplig i landet. För många av deltagarna har löppassen inneburit en möjlighet att bli av med stress och oro, kunna koppla av och få en bättre hälsa både fysiskt och psykiskt. Klubben hjälper också till att normalisera synen på att kvinnor idrottar utomhus, vilket i bästa fall leder till att kvinnor över hela landet vågar ta sin hälsa i egna händer.

Vill du läsa mer om den första löparklubben för kvinnor i Saudiarabien, följ länken nedan. Och njut av att du kan springa som du vill, när du vill, var du vill!
https://kortalankar.se/Running-in-Jeddah
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.