Löpning Övrigt 12 inlägg 2960 visningar

Ny sida om konditionsidrott!

1976 • Stockholm
#1
1 januari 2019 - 15:06
1 Gilla 
Hej alla och gott nytt år!

Jag och en kompis har startat en ny sida med syftet att samla information och hjälpa och inspirera folk inom konditionsidrott till en aktivare och hälsosammare livsstil!

Sidan heter KONDITIONSFABRIKEN.SE, om ni vill gå in på sidan och ge mig feedback på vad ni saknar/vad som skulle kunna förbättras så skulle jag vara väldigt tacksam!

Med hopp om ett fantastiskt (löpar)år!

/Thomas
1961 • Uddevalla
#2
1 januari 2019 - 20:22
Gilla 
Hej Thomas! Kul att "ses"!
Kollar in er sida!
Gott Nytt löparÅr!
1972 • Täby
#3
2 januari 2019 - 11:35
Gilla 
Hej! Vore intressant med lite material kring kostens betydelse. Baserat på studier/undersökningar, det finns mycket tyckande inom detta ämne. Tex kostens påverkan på
- resultat
- återhämtning
- sjukdomar och skador

De flesta håller väl med om att det är bra att äta nyttig och allsidig mat men vilken mat är den bästa sett ur dessa aspekter?
1989 • Helsingborg
#4
2 januari 2019 - 23:43
Gilla 
Hej Thomas!
Riktigt kul med en ny sidan och jag läste också lite om dina prestationer, grymt imponerande och det hade också varit kul att läsa om de äventyren i en artikelserie, gärna med träningsupplägg och vilka förberedelser som krävts.

Negativ feedback: läste artikeln: ”Hur springer maratoneliten?” Reagerade först på att det var väldigt likt en blogginlägg Fredrik Zillen skrev i Augusti men visst de har hämtat datan från samma studie så det är kanske ok.

Men var några små fel, står i ett stycke: ”kameror sattes upp för att analysera bilmekanikern” misstänker att det ska stå biomekaniken ;) lite senare anges farten i km/h istället för min/km, en dödssynd i löparsammanhang :)
Walker67
1947 • Växjö
#5
3 januari 2019 - 00:37
1 Gilla 
# 4
En fallgrop, som man lätt ramlar ner i, är att själv ha ett fel i svenskan samtidigt som man anmärker på ett annat. Jag har själv råkat ut för det och orsaken har varit att jag inte läst igenom texten före publicering.

("väldigt likt en blogginlägg" bör vara "väldigt likt ett blogginlägg")
1976 • Stockholm
#6
3 januari 2019 - 09:36
Gilla 
Tack alla för feedback!

Emil, min kompis Johan som skrev artikeln om hur maratoneliten springer gjorde det utifrån studien, han är den av oss som läser studier... :) Det kan säkert ha skrivits om samma sak tidigare, men vi tänkte ändå att det var intressant att lyfta då det känns som att uppfattningarna kring löpsteget är många och lite verklig statistik alltid är kul. :)
hxman
1976 • Kosmopolit
#7
3 januari 2019 - 12:59
Gilla 
#5 Kom igen. Man ställer andra språkliga krav på en hemsida med ambitioner än ett inlägg på ett forum
Jasko - Yugo Boss
Linköping
#8
3 januari 2019 - 13:13 Redigerad 3 januari 2019 - 13:19
Gilla 
Ofta vet folk inte vad de vill ha förrän någon presenterar det för dem.

"Syftet med sidan är att hjälpa så många som möjligt att uppnå sina mål inom konditionsträning, oavsett vilka unika förutsättningar de har."

Ni behöver fundera över ert syfte. Ska hemsidan beröra ämnen om konditionsträning, vilket innebär att andra sporter i sådana fall behöver ingå eller ska det handla enbart om långdistanslöpning? Det sistnämnda verkar vara fokus just nu (givet de tre tillgängliga artiklarna).

Hur ska ni t.ex. hjälpa folk uppnå sina mål? Ska ni skriva träningsprogram?

Ska ni ha något om vilken alternativträning som fungerar bäst om man mot all förmodan skulle bli skadad? Detta med åtanke på att minst 80 % av alla löpare under ett år blir skadade minst en gång.

Är tanken att ni ska vara någon form av "tolk" där ni läser forskningsartiklar och med enkla ord beskriver för gemene man/löpare vad studierna kommit fram till? Jag tror dessvärre att ni här har stor konkurrens av redan etablerade "bloggar".
Walker67
1947 • Växjö
#9
3 januari 2019 - 19:50
1 Gilla 
# 7 Ursäkta då, det var inte min mening att provocera, ingen är felfri, inte jag heller ! Tyvärr går det inte att redigera, annars skulle jag plockat bort inlägget.
Mattias Olsson
1977 • Södra Sandby
#10
4 januari 2019 - 13:29
Gilla 
Alltid kul med mer läsning om löpning och kondition. Har dock några synpunkter. I artikeln om hur eliten springer har ni publicerat bilder och tabeller från vad jag antar är den studie från 2017 som ni nämner i texten. Tycker det är riktigt dåligt att ni inte hänvisar och länkar till orginalstudien. Känns lite oseriöst.

Nu känns det som att sidan är främst för nybörjare och för mig som sprungit ett tag fanns inte mycket att hämta . Artikeln om varför man ska springa på morgonen känns som något Aftonbladet skulle skriva.

Ni som driver sidan har ju en gedigen erfarenhet av löpning så jag hoppas att ni kan skriva mer för oss erfarna som vill utvecklas och prestera på långa distanser.

Kommer följa utvecklingen av sidan och hoppas hitta intressant läsning i framtiden.

1976 • Stockholm
#11
18 januari 2019 - 11:44
Gilla 
Tack för input Mattias! Du har helt rätt om källan, Johan ska rätta till det! Vad skulle du vilja läsa om? :)
Mattias Olsson
1977 • Södra Sandby
#12
18 januari 2019 - 13:09
1 Gilla 
Det är intressant att läsa om den forskning som sker inom träning, hälsa och framförallt inom konditionsidrott så fortsätt gärna med det.

Du har ju gjort bra tider på marathon och halvmarathon så det skulle vara intressant att läsa om träning för att nå dit. Själv springer jag marathon på 3:13 så jag vill gärna läsa om träning för att springa snabbare än så.

Du har ju också gjort fantastiska prestationer som att vinna Trans Scania. Det vill jag veta allt om :) Hur fixar man det både fysiskt och mentalt. Hur tränar man och hur får man ihop det med övriga livet. Har själv sprungit 85 km som längst på ett 12-timmars men jag siktar längre och vill lära mig allt.

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.