Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 5041 visningar

Vätskesystem Silva Strive Light 10

1994 • Luleå
#1
24 juni 2018 - 19:43
Gilla
Letar ett vätskesystem som rymmer lite mer förnödenheter och personliga saker ut på löppassen. Distanserna har ökat och det är dags att börja få med sig förnödenheter ut på turerna.

Funderar även på om en matback skulle kunna klämmas ned där vätskeblåsan ska vara på Strive Light 10.

Övriga synpunkter kring västen alternativt tips om någon annan?
Hobbylöparn
Östermalms IP
#2
24 juni 2018 kl 20:04
Gilla
Jag är personligen allergisk mot västar som har flaskor fram. Har fått för mig att de slänger och far nåt enormt på bröstkorgen, men jag kan ha fel.

Västar med blåsa på ryggen och slang, alternativt flaskbälten skulle jag säga är bättre.

Nu blir det nog ett liv. :-)
Andreas
1984 • Kävlinge
#3
24 juni 2018 kl 20:46
Gilla
Jag gillar att variera mellan att ha vätskeblåsa på ryggen och att ha flaskor fram beroende på typ av pass. Ibland är det nice att ha blåsan bak och telefon och annat i flaskofickorna fram ibland är det bättre att ha flaskor fram, lättare att fylla på och ha koll på hur mycket man dricker.

Använder denna en hel del, plus för att den är svenskutvecklad: https://www.wiljalabs.com/en/hydro-packs/the-explorer-series.html

(Den har gummisnoddar som man kan spänna på flaskfickorna fram så de "slänger och far" inte)
Monica Carlsson
1971 • Partille
#4
24 juni 2018 kl 21:05
Gilla
#2: Haha, nej, det kan nog allt variera både på typer av vätskesystem och typer av löpare!
Jag springer gärna med min Salomonväst med mjuka flaskor fram, de sitter som en fläskläpp och skumpar inte alls! (ADV SKIN 12 SET, typ nånting heter den.) Har även en Salomon Agile 2 SET med mjuka flaskor fram, den skumpar på mig men inte min löparkompis, svår att justera på min överkropp och trots att flask-korkarna har en extra "fastspänningsstropp". Löparkompisen tar gärna mitt Nathan vätskebälte med 2 plastflaskor och är jättenöjd, medan jag blir blöt i svanken av att de skvätter trots "sugkorkar".

Så, till #1: Svårt att råda om specifik modell. Men tänk på hur mycket kläder du har tänkt att kunna ha under när du använder den (bara funktionströja eller även tjockare tröja, jacka etc.). Och, om du tror att du vill ha en väst eller ryggsäck.
1994 • Luleå
#5
29 juni 2018 kl 19:06
Gilla
Problemet är att det knappt finns vätskesystem att klämma och känna på där jag bor. Utbudet är klart begränsat.

Jag funderar på testa svensktillverkaren Silva Strive Light. Nu till min fråga, 5 eller 10 liter? Jag har en tanke om att den ska kunna rymma en mindre matback t.ex.

Blir 10 liter jobbigt om den inte packas ?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.