Löpning Träning 4 inlägg 3047 visningar

Inte snabbare men behagligare att springa

1972 • Nyköping
#1
12 mars 2018 - 18:19
Gilla 
Hej!

Är en inte allt för snabb joggare som tränat på löpband hela vintern. Tycker jag har fått bättre form, men nu när jag åter joggar ute ser jag min tid på rundan är ungefär som i höstas.
Däremot känns det väldigt mycket behagligare att springa än i höstas. Tar ut mig ungefär likadant, men det är mycket mindre obehagligt, t o m behagligt att jogga mig runt banan.
Hoppas inte detta är en dum fråga, men jag undrar om detta beror på att jag är i bättre form. Att kroppen anpassat sig på något sätt, utan att det ger bättre tid.
Östermalms IP
#2
12 mars 2018 - 18:54
Gilla 
Det kan säkert stämma. Jag har själv flytt svenska väder-h-e in på gymmets löpband i vinter.

Det jag möjligen märker är att löptekniken förbättrats något av allt löpbandande.

Åtminstone för min del som är lång och förhållandevis tung är det viktigt att få till ett kortare steg, högre frekvens och ett bra flow, för att bandet inte ska skaka och leva om påtagligt. Tycker nog att man får med sig den tekniken ut i slasket när man motvillig testar att springa utomhus igen.
1972 • Nyköping
#3
12 mars 2018 - 20:31
Gilla 
Ja, det är en intressant observation, tycker också jag har fått en mer kontrollerat steg av löpbandet.
Tobias Eriksson
1983 • Oskarshamn
#4
12 mars 2018 - 22:27
Gilla 
Upplever att det är mer lättsprunget ute efter att ha fått nöta på band vilket jag inte gillar egentligen. Sen gillar jag vinter med kyla då jag tycker det är riktigt härlig och frisk luft till skillnad från värmen inne på gymmet!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.