Löpning Träning 2 inlägg 4675 visningar

Reducerad förslitning/Snabbare tider

1977 • Vega
#1
8 januari 2018 - 22:10
Gilla 
Hej på er,

Har en fråga kring vilka positiva effekter en viktnedgång har på din löpträning. Först och främst har jag haft en ganska kontrollerad viktnedgång. Har gått ner ca 6 kg på 10 veckor. Jag är 180 cm och har gått ned från 85 till 79. Målet är 2 kg till, dvs en vikt på 77 kg. Mindre vill jag inte väga..

Att det har en positiv effekt på mina tider har kag förstått och köper. Förra året hade jag utmaningar med mina benhinnor från tid till annan. Aldrig att jag behövde hålla upp från träningen men dom ömmade till och från.

Så nu till min fråga, gör det stor skillnad för knän och benhinnor etc om jag väger 77 ist för 85 och ligger på ungefär samma träningsmängd? Vilket är 4-7 mil i veckan under min mara uppladdning. Dec-Jun.
Fredrik Einarsson
1976 • Askim
#2
9 januari 2018 - 13:04
Gilla 
Hej!
Jag inget svar på din fråga exakt men en kommentar som kanske kan vara värd att diskutera.
Jag gick ner tio kilo innan jag började träna regelbunden löpning för ett par år sedan. Det är dock svårt att gå ner i vikt utan att tappa i muskelmassa. Jag misstänker att jag även tappade i styrka under viktnedgången eftersom jag inte styrketränade och i början av löpträningen gjorde jag ingen systematisk styrketräning heller. Är man klen i muskler kan belastningen hamna på senor och hinnor?
Nu kör jag benböj och marklyft med skivstång för att verkligen bli stark i benen. Det känns mycket bra och jag önskar att jag gjort det innan jag började öka kilometermängden för något år sedan.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.