Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 4423 visningar

Problem med knä och fotleden

#1
17 december 2017 - 15:26
Gilla 
Bild uppladdad av Emelie
Har i 4 månader haft problem med mitt högra knä. Började med överansträngning på grund av för snabbt ökad träning.
Fick ont på in och utsidan av knät. Fick även ont i vaden och hälsenan i samma ben. Var rädd för att röra mig eftersom jag hade ont och tyvärr var jag still ganska mycket. Detta resulterade i att jag blev stel och muskeler och senor drog ihop sig. Har varit till läkaren och blivit undersökt så är inget fel på ledband, menisk och liknande i knät. Har fått övningar att göra av en sjukgymnast vilket jag håller på med.
Men nu till min fråga. Problemet är att jag känner mig stel/känns stumt på in och utsidan av knät precis över ledspringan. Har ringat in på bilden var det gör ont/känns. Man får zooma in bilden. . Är på samma ställe på både in och utsidan. Känns mest om jag "pressar" bak knät om jag tex står helt rakt med båda benen och försöker trycka bak knät eller om jag står helt rakt med benen och böjer fram överkroppen och försöker nudda tårna med fingrarna. Även om jag sitter på huk känns det efter en stund som det "nyper /sticker" runt knät.
Känner mig även stel vid fotleden. Sjukgymnasten säger att jag bara ska träna på men känns olustigt det i knät. Har blivit mycket bättre men långt ifrån bra. Tips på vad det kan vara?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.