Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 4695 visningar

Hur gör jag för att fungera långsiktigt med galna promenader och löpning?

#1
2 maj 2017 - 23:57 (Redigerad 3 maj 2017 - 00:00)
Gilla
Hur gör jag för att fungera långsiktigt med galna promenader och löpning?

Jag fick Mortons sjukdom när jag promenerade 2,5 mil igår... Jag kände direkt efter passet att jag hade fått det.

Grejen är att jag hade perfekta skor, perfekt storlek osv... Men det kanske krävs 1 storlek större än det normala?

Hur som helst så har jag googlat runt, jag hittade att man ska ha pelott ovanför foten i löpningsskorna.

Jag köpte pelotter och idrottstejp så jag tejpar runt mina tår som har Mortons sjukdom... Ska se hur det blir imorgon efter jag har haft tejpen runt tårna ett helt dygn.

Vad kan jag göra framöver när Mortons sjukdom är borta? Jag tror inte jag kan köpa nya skor igen för 1,5-2k kronor så jag måste hitta ett annat sätt.

Hur ska jag göra?

Ska också förtydliga, jag måste promenera 2,5 mil varje dag eftersom jag älskar att hetsbanta och få resultat snabbt... Jag lyckas med det, dock denna gång med skada... Jag kommer bara göra detta i ca 1-2 månader
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
3 maj 2017 kl 00:53 Redigerad 3 maj 2017 kl 00:54
Gilla
1. Det finns andra sätt att bränna kalorier, cykling t ex. Du får se mycket av omgivningarna på det sättet....
2. Köp skor på rea på nätet, det finns en del som har öppet köp med betald retur (tror outnorth har det t ex) så att du kan prova skorna hemma. Utgångna modeller bör du kunna hitta för max 500 och det är nys att de skulle bli för gamla efter två år.
3. Fötterna sväller vid långa pass, både vid löpning och promenad, så du behöver säkert gå upp i storlek jämfört med vad som passar när du bara provar.

Hur man hanterar Mortons syndrom vet jag inte men jag antar att du måste ha en bred skomodell, har ju hört att det är en nerv som är i kläm mellan metatarsalbenen. Men jag kanske är fel ute. I alla fall kan en pelott som hamnar fel ställa till det, då blir det ju som fel skor.
#3
3 maj 2017 kl 01:20
Gilla
Orsaken varför jag gillar att just promenera är för att det krävs knappt någon speciell fysik... Det börjar bli kämpigt efter dom första två-tre timmarna men sedan biter man ihop hela vägen till 4h.

På mitt gym så kan man lägga iPhonen på löpbandet i perfekt läge, kollar på internet genom den samtidigt som man kan kolla på tv som gymmet har rakt framför ögonen på mig.

Det var ändå inte så tråkigt som jag trodde det skulle bli... Önskar bara jag kunde göra det utan skador i någon månad.
#4
3 maj 2017 kl 01:38
Gilla
Känseln i tån är nästan helt tillbaka!!!!! Jag hade haft idrottstejpen på mig i ungefär 12 timmar... Sedan testade jag ta av mig det och nu känns jag ganska normal igen... Helt otroligt... Men jag ska testa ha på mig den någon dag till så jag förhoppningsvis blir helt normal igen.

Nu blir frågan, hur går jag vidare baserat på det jag har skrivit?
#5
3 maj 2017 kl 18:04
Gilla
Någon?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.