Triathlon Blandat 7 inlägg 5988 visningar

Energi på IM Kalmar

1968 • Linköping
#1
28 september 2016 - 13:23
Gilla
Hitttar massor med info om vad folk stoppar i sig och vad folk har med sig ut på cyklingen men, utan att ha letat ihjäl mig, ingen bra info om hur det funkar med den energin som arrangören erbjuder. Enligt hemsidan erbjuds vatten, sportdryck, bars och bananer på cyklingen. Mina frågor är då:

Kan man INNAN racet plocka på sig av arrangören tillhandahållna bars och sportdryck dvs har man tillgång till fyllda flaskor lr kan man fylla på sin/sina egna och rigga cykeln innan simningen?

Vad finns att tillgå vid T1? Kan man där riva åt sig några bars och/lr gels och ev. en flaska sportdryck/vatten lr är man hänvisad till den ev. energin man packat i sin påse?

Hur funkar det vid depåerna? Står det folk efter vägen med flaskor och bars som man kan riva åt sig i farten lr måste man stanna om man vill ha nåt annat än vätska?

Jag har förstått det så att man innan en depå kan kasta sin/sina tomma flaskor o sen ta en lr flera nya men om man har ett vätskesystem typ Xlab Torpedo och snabbt vill fylla upp finns det då möjlighet att kasta flaskan efter depån utan att riskera straff?
Mårten
1964 • Husby-Rekarne
#2
28 september 2016 kl 13:46
Gilla
Om inget är ändrat senaste året så gäller följande:

Du kan inte hämta bars eller sportdryck innan loppet, inte heller i T1.

I depåerna är det gott om volontärer som langar dryck och mat. Man hinner lätt plocka med sig två flaskor plus någon bar och /eller banan. Det kan dock vara värt att träna på detta innan så du vet hur mycket du behöver sakta ner.

Jag kan inte minnas att det fanns någon skräpzon direkt efter depån men tyckte inte heller att det var något problem att ta med de tomma flaskorna till nästa depå.
1968 • Linköping
#3
28 september 2016 kl 15:18
Gilla
Tack för snabbt svar Mårten. Vad gäller skräpzon efter depå så handlar det väl mest om att man inte vill ha fler flaskhållare/flaskor än nödvändigt o har man en sån där torped o fullt i övriga hållare så finns det liksom ingenstans att ha flaskan. Alternativet blir ju då att ha en extra flaskhållare för tomflaskor.
Skulle vara kul o höra hur folk med vätskesystem på styret gör. Vore oxå kul o höra hur många flaskor hen har från start och vad det isf är i dem. Jag vet att en del har lättflytande gel (liquid) i flaska o själv funderar jag på att ha minst en flaska Resorb att varva vatten och sportdryck med o då är jag uppe i 2 lr 3 hållare + vätskan på styret. Tänker jag galet?
Magnus
1968 • Västerås
#4
28 september 2016 kl 15:27
Gilla
En variant är ju att skippa torpedo-systemet på IM och köra med vanliga flaskor?
1968 • Linköping
#5
28 september 2016 kl 15:44
Gilla
@Magnus, jo jag funderar på det. Just nu har jag en vanlig flaska på styret o utan allt för mycket träning så funkar det rätt bra att dricka ur den utan att behöva sätta sig upp.
1974 • Halmstad
#6
2 oktober 2016 kl 20:01
Gilla
Det finns skräpzon efter varje langning också.
Så man kan, som du är inne på, fylla sin aero-flaska och dumpa den tomma i samma langningsstation.
Camilla Karlsson
1968 • Kalmar
#7
2 oktober 2016 kl 21:35
Gilla
Ja, du kommer åt din cykel innan simningen. Dom flesta pumpar och sätter dit flaskor och dylikt på morgonen. Kan även vara bra att kolla sina påsar en sista gång och ev komplettera med något i klädväg. Första vätskestationen på cykeln är ca 10 km från växlingsområdet. Tycker att langarna är duktiga på att räcka dryck o energi. Ibland får man se upp för andra cyklister!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.