Löpning Tävlingar & Motionslopp 3 inlägg 3076 visningar

Lago Maggiore Marathon 6 november

Erik
1974 • Jönköping
#1
26 september 2016 - 10:18
Gilla
Någon som sprungit Lago Maggiore Marathon i Italien? Lär vara en fantastiskt vacker bana längs med sjön.

Jag funderar på att springa i år eller nästa år men vill gärna höra lite åsikter om loppet först. Hur var banan, flack/kuperad? Vädret? Organisationen? Trångt? Allt är av intresse!
1978 • Stockholm
#2
26 september 2016 kl 13:12
Gilla
Har inte sprungit. Ca 7 meter mellan högsta och lägsta punkt och bara sju backar på hela banan. Måste räknas som flackt.
https://www.lagomaggioremarathon.it/images/PDF/2016/LMM_2016_Mappa_Percorso_LOW_ok.pdf

Om du springer får du gärna rapportera hur det var.
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
26 september 2016 kl 17:07 Redigerad 26 september 2016 kl 17:08
Gilla
Har inte heller sprungit den men den ligger på listan. Dock blir det snarare nästa år, i år siktar jag på Malaga maraton i början av december men det är inte bestämt än.
Trångt kan det inte vara, drygt 400 löpare. Jag har sprungit två små maratonlopp i norra Italien samt Florens maraton och tror att organisationen kommer att vara bra. Utmärkta förbindelser med tåg och/eller buss till och från Milano, billigt bra logi eftersom det är slut på den egentliga turistsäsongen, rätt klimat för ett bra lopp - sen kan alltid vädret vara ovanligt dåligt just det år man väljer att springa....
Har du konkreta funderingar om något praktiskt så maila och fråga, det funkar säkert med engelska.
En komplikation i Italien och Frankrike är kravet på läkarintyg, sist krävde de dessutom en stämpel från läkarens klinik, men det viktigaste är att man kopierat formuleringen som de använder i formuläret som finns på hemsidan.
Dessutom måste man köpa ett "Runcard" innan anmälan blir registrerad men det var rätt snabb respons på det (köpte på nätet med kortbetalning).
Jag har noterat 4 broar på 7 m och fyra mindre på banan, mycket platt och vacker. Ser fram emot loppet och tänker lägga några dagars semester i anslutning, det är därför troligt att det får vänta till nästa år för mig.
För något år sedan låg den tidigare i kalendern så jag vet inte hur fast datumet är.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.