Cykel Övrigt 4 inlägg 5630 visningar

Klädsel

Niclas Eriksson
1971 • Skurup
#1
30 maj 2016 - 06:10
Gilla
Behöver bra tips på ett par bra tights att dra över cykelbyxorna, är inte så himla glad för benvärmare, skulle vilja ha tips på ett par bra tights som tål lite vind och kanske till och med står emot lite regn. Startar 00:38 på Vättern och det kan vara lite kyligt under dem första timmarna och synerhet då om skrevet. Varför inte ett par knickers? Har sökt med ljus och lyckta på nätet utan att bli klokare.
1967 • Mysinge
#2
30 maj 2016 kl 18:23
Gilla
Tycker nog du bör hitta ett par bra benvärmare istället. Kanske t o m knävärmare räcker. De flesta tights jag känner till är overkill efter vintern för en aktiv cyklist, särskilt om de har hängslen. (Om du har byxor utan hängslen vill jag inte cykla bakom dig, hihi.)
Här är nåt: https://www.bikeinn.com/cykling/castelli-nanoflex-legwarmer/640567/p
Benvärmarna ska knös in under byxbenet.

På vintern är Pearl Izumis Amfib-hängselbyxor svårslagna, både med och utan kudde. Biemme gör eller gjorde rasande bra vinterkläder, men de är svåra att få tag i nu: http://www.biemmestore.it/en/48-winter?p=2
Mårten
1964 • Husby-Rekarne
#3
2 juni 2016 kl 10:44
Gilla
Jag förstår hur du resonerar Niclas, jag har själv frusit som tusan om skrev och höfter en kall natt i Jönköping när temperaturen kröp ner mot 5 grader. Jag skulle nog tro att ett par löpartights gör jobbet och det kanske du redan har. Du kommer ju ha dina cykelbyxor under så du behöver absolut inte mer stoppning i baken.

Jag tror inte att du har någon nytta av att de står emot regn utan det är nog viktigare att de torkar snabbt. Är det tätt utifrån och in så är det även tätt inifrån och ut och då blir du blöt ändå.
Nigus
Vetlanda
#4
6 juni 2016 kl 07:43
Gilla
Underställsbyxa alt, löpartights håller mig varm om natten, underställsbyxa kompletteras med knävärmare utanpå. Går lämna in i någon depå (Hjo) när temperaturen stigit och hämta ut i Motala efter loppet. För egen del (3 rundor) har jag startat med underställ + benvärmare på för natten, knävärmarna är kanon vid ev. regn och kylslagna partier. Lätta att ta av och in under sadeln.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.