Löpning Kläder, Skor & Prylar 7 inlägg 5826 visningar

Saucony Kinvara 7

Erik
1974 • Jönköping
#1
2 mars 2016 - 10:43
Gilla 
Någon som hunnit testa nya Saucony Kinvara 7?

Funderar på att köpa den men vill gärna höra lite åsikter och tankar kring hur den är jämfört med tidigare versioner.

1971 • Nykvarn
#2
2 mars 2016 - 10:48
Gilla 
Enligt denna review är den lite fastare i dämpningen jämfört med tidigare versioner:
http://www.runningshoesguru.com/2016/01/saucony-kinvara-7-review/

Jag har inte sprungit i Kinvaran sedan version 4 men uppskattade skon mycket då.
Niklas
1986 • Trollhättan
#3
5 mars 2016 - 21:21
Gilla 
Jag skaffade dessa nyligen, men har tyvärr inte ägt några innan, så har inget att jämföra med så sett. Ville har en lätt sko för snabba pass och intervaller främst, och de här känns jäkligt bra på mina fötter. Testade (och köpte på testa ute garanti) ett par Nike LunarTempo2 innan, men fick returnera dom pga den smala framfoten som klämde sönder mina tår efter en stunds löpning. Inga sådanna problem än alls det lilla jag testat Kinvara skorna.

Så bidrog inte med mycket här känner jag, annat än att jag är väldigt nöjd med dom efter det lilla testandet jag hunnit med än.

Läste samma recension förut som länkades till ovan, och det verkar ju som att det kanske inte är lönt att köpa dessa för några drastiska förbättringar från de tidigare, men att de fortfarande är väldigt bra skor, som de tidigare då typ. Har dock inte upplevt något av det han pratar om med att den där låsmekanismen i snörningen skulle orsaka problem med breda fötter, vilket jag har.. Är ju dock inte mycket sprunget i dom än.
John
1965 • Stockholm
#4
18 oktober 2016 - 16:11
Gilla 
Jag köpte Kinvara 7..tyvärr...de har precis lika dåligt hälgrepp som andra modeller av Saucouny, på mina fötter vill säga. Då hälkappan är väldigt "öppen" o låg så glappar det rejält, totalt irriterande. Även om man specialsnörar skorna kan man ta i botten på skon o dra loss den från hälen utan problem..... Blir till att returnera till Teamsportia. Mina Skeechers GoRun Ride 4 blev stulna i simhallen, skulle köpt ett nytt av dem, de satt perfekt. Man behövde knappt dra åt snörena på dem o det gillar jag. Så testa hälgreppet innan köp av Saucony.
Östermalms IP
#5
18 oktober 2016 - 17:24
Gilla 
Det är samma sunkiga hälkappa i Guide och Ride 9.

Men med specialstrumpor som har mycket padding under häl och tå fungerar det bra.

Märkligt att de inte kan få till en så enkel funktion som hälkappan. Även många av Nikes senaste modeller är rena rama katastrofen ur det hänseendet.
Johan Mörck
1970 • Västerås
#6
18 oktober 2016 - 22:20
1 Gilla 
Älskar det lösa, mjuka och lediga hälkappan i Kinvara :-) Passar mina ömma hälar perfekt.
Niklas Gabrielsson
1986 • Falun
#7
19 oktober 2016 - 14:16
Gilla 
Tycker skon sitter som ett med foten. Har inte haft några problem med att hälkappan är för mjuk :-) Men smaken är ju som baken...
Har sprungit 30km på Lidingö med Kinvara 7 och det fungerade superbra för mig!

Dock är snörhålen lite känsliga och har gett vika på ett par som jag fick reklamera. Detta var när jag inte sprungit mer än 10-15 mil
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.