Löpning Träning 3 inlägg 9407 visningar

Roliga appar som gör löpbandet mycket mer lockande.

1967 • Torslanda
#1
16 december 2014 - 01:36
2 Gilla
Jag springer mycket på löpband av olika anledningar och visst kan det vara rätt trögt att stirra in i en vägg och inte komma någon vart. Nu har jag dock testat ett antal appar som gör detta klart mycket roligare och det kan vara ett bra tips för andra löpbandslavar.

- Bitgym: https://www.bitgym.com/ En rolig app som har massor av filmer i hög upplösning och roliga miljöer, Hawai, red wood skogar, städer etc. Om man kör den via Apple TV på storbilds TV så blir det riktigt roligt men det funkar bra på min Ipad med. Den har ett inbyggt system(använder kameran) för att att känna igen de små sidorörelser vi gör när vi springer så farten på filmen anpassas rätt bra till den fart du springer i. Kan användas för Cykel med. Gratis nerladdning men då ingår bara ett par runs per månad. Kostar 7-8 dollar/ månad för unlimited runs och nerladdningar. Förefaller dra en del mer ström då kameran är på hela tiden. Är förkyld nu så har inte kunnat testa långpass ännu.

- Run on earth: http://www.run-on-earth.com/ Denna kräver löpband som är anpassade för detta men det kommer fler och fler som är det. Denna är lite rolig då bandets elevation anpassar sig efter elevationen på banan. Ett problem med denna är dock att det är främst bilvägar man springer på. Känns på något sätt "fel" att springa mitt på vägen med bilar runt en. Fördelen med detta är att du kan skapa egna banor och i princip springa vart som helst i världen. Riktigt kul för en teniknerd som mig. Finns med tillbehör för cykel som jag inte testat men som verkar rätt kul faktiskt.

Virtual runner: http://outsideinteractive.net/ använder sig av footpods för att justera hastigheten, man kan ladda ner filmer eller använda egna etc. Har inte hunnit med mer än en testrunda men den var kul och det finns potential i detta. Jag kunde använda mitt pulsband med (garmin).


Det finns massor fler, jag har laddat ner ett dussintal redan som jag ämnar testa under vintern. Med pollution över 250 lär det inte bli så många utomhuspass så löpbandet är och kommer förbli min löparkompis denna vinter med

Fyll gärna på med fler appar Ni har testat,
dwa
1962 • Borås
#2
16 december 2014 kl 12:48
Gilla
Tack!!!
Corben Dallas
1978 • Göteborg
#3
16 december 2014 kl 12:58
Gilla
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.