Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 5129 visningar

Konstigt Löpsteg, tips på återgärd

1992 • västra frölunda
#1
25 augusti 2014 - 01:48 (Redigerad 25 augusti 2014 - 01:51)
Gilla
Hej!

Efter att ha lagt löpningen på hyllan under två år så vill ja hemskt gärna börja springa igen. Men jag tycks ha utvecklat ett problem med en utåtpekande högerfot, dvs att när jag står upp, promenerar eller springer så pekar min högra fot utåt. Mycket mer än vad den gjorde tidigare.

Detta gör att när jag springer så har mitt högra knä en tendens att falla inåt vilket gör väldigt ont redan efter ett par hundra meter.
Jag har också utvecklat en väldigt haltande gångstil senaste 2-3 åren så känns som att detta kan höra ihop.


Jag undrar nu vart jag skall vända mig?
Min första tanke var att jag skulle skaffa personligt gjutna inlägg till skorna, men känns ändå som att jag behöver träffa någon som är kunnig inom området, vill hemskt gärna börja springa igen.

Har ni några tips på något bra ställe som man kan vända sig till i Göteborgsområdet? Jag har provat löplabbet men personalen känns väldigt okunnig och bara intresserade av att sälja skor.

tack på förhand
1965 • Uddevalla
#2
25 augusti 2014 kl 07:31
Gilla
Det finns många duktiga fysioterapeuter på Idrottsrehab Ullevi. Rekommenderade av många, anslutna till patientkassa och du behöver inte vara "idrottsman" för att gå dit.
1965 • Täby
#3
25 augusti 2014 kl 16:51
Gilla
Jag har en vän som ena foten "pekar ut" lite mer än andra när hon går. Hennes naprapat har tillverkat sulor. Detta under antagandet att foten kollapsar en del (valvet/valven) och genom att hjälpa till att hålla uppe det/dem under en period så kan musklerna tränas då att sen självständigt kunna hålla uppe valven (istället för att hela tiden kollapsa).

Kroppen är ju en fantastiskt komplex maskin, så jag har förstås ingen aning om hennes problem på något sätt påminner om ditt, än mindre om orsaker matchar. Men beskrivningen lät likt.

Självklart ska du ha ett duktigt proffs (typ naprapat) som tittar på problemet och tar fram det som för dig är rätt! :-)
Andreas Nilsson
1977 • Göteborg
#4
25 augusti 2014 kl 17:03
Gilla
Vet inte hur mycket friskvård det är eller om det mer handlar om optimering av fungerande löpsteg men jag har sett att Salming har något test man kan göra.
http://www.salmingrunning.com/

Kostar dock en del tror jag.
1963 • Bromma
#5
26 augusti 2014 kl 10:54
Gilla
Jag tycker definitivt att du ska gå till en naprapat. Förhoppningsvis så hittar denne nån skevhet i muskulatur eller dylikt som går att korrigera. Visst kan inlägg vara en lösning, men ofta går det att fixa på annat sätt. Och då är det att föredra.

Om du mest har sprungit på slät asfalt rekommenderar jag att du provar att springa på stigar som helst är både kuperade och lite stökiga med rötter o andra ojämnheter.

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.