Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 6956 visningar

Tights med långa ben

Maria
1968 • Degerfors
#1
17 augusti 2008 - 12:07
Gilla
Hej!
Jag har lite problem att hitta tights inför vintern med långa ben. Det är så att jag är ganska lång och har en beninnerlängd på 87 cm. Jag tycker att alla är förkorta och får ha strumpor som går upplite som jag kan täcka mellanrummet med. Jag tänkte att det måste ju finnas någon mer på jogg.se som också är en långbent tjej. Finns det någon som har tips om vad jag kan köpa?
Angelica H
1978 • Mattmar
#2
17 augusti 2008 kl 16:52
Gilla
Hej Maria!

Jag antar att du har testat Crafts tights? Jag upplever mina (damstorlek 38) som mer än tillräckligt långa och jag är 173 lång. Gick för skojs skull och jämförde dem med sambons herrtights i storlek M och fann till min förvåning att de är precis lika långa. Han är typ 183 lång och väger strax under 70 kilo och har långa ben á la älgkalv. Men tightsen går utan problem ända ner till skorna även för honom!

Nu funkade ju inte knepet i det här fallet, men generellt sätt kan det kanske vara idé att kolla även på herravdelningen när du letar. Med lite tur blir de ett par centimeter längre där. Lycka till i letandet!

/Angelica
Jonna
1971 • Enskededalen
#3
18 augusti 2008 kl 13:46
Gilla
Jag har långa ben, ungefär samma som du Maria, och jag använder Nike tights, dammodell med långa ben. Vet inte vad modellen heter, men de funkar jättebra. Och precis som Angelica säger, kolla på herravdelningen, de passar ofta mig (Jag är ca 180 cm lång.). Min man använder ofta mina Nike tights, han är 191 cm lång, med lååånga ben och de passar honom jättebra!
Maria
1968 • Degerfors
#4
19 augusti 2008 kl 07:43
Gilla
Tack för tipsen.
Fick ett brev med joggarposten och han sa att nike och Craft har kortare ben än Gore, asics och Addidas. Jag har aldrig hittat adidasbyxor som är tillräckligt långa. De andra märkena tror jag inte att jag sett där jag varit och tittat. Craft och Nike är de märken som är vanligast häromkring, men jag tänkte att jag kan beställa på nätet om någon har något riktigt bra tips.
Jag är 185 cm lång, med en beninnerlängd på 87 cm så jag är van att kolla på killbyxor. Får knappt tag på jeans och vanliga byxor som är tillräckligt långa i benen. Jag har faktist inte gjort det när det gäller joggingtights. Har fått för mig att de är mycket annorlunda i modellen än tjejtights. Vet inte varför egentligen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.