Löpning Om jogg.se 3 inlägg 1369 visningar

registrera höjdmeter på träningspassen

Alexander Kjäll
1979 • stockholm
#1
13 augusti 2008 - 10:53
Gilla
Ett förslag på förbättring som jag skulle uppskatta vore om man kunde registrera hur många höjdmeter man sprang under passet också, Nu kommer säkert folk tycka att jag är galen, men jag gillar bäst att springa på löpband och det gör en del skillnad om man springer i 0% lutning eller 3%.

Tack för en annars utmärkt site :)
Johan I
1987 • Örebro
#2
13 augusti 2008 kl 13:05
Gilla
Har för mig att det finns en "regel" när det gäller löpband att man skall köra på 1,2% eller 2% eller vad det var i lutning om man bättre vill kunna jämföra det med utomhuslöpning.

Går ju att bara skriva med lutningen och information om passet i kommentaren. Vad vinner man på att det finns en ruta som heter "Lutning: 3%" jämfört med "Lutning: 3%" i kommentaren? Fast visserligen var det väl inte lutningen du vill skriva in nu...
Samma sak gäller ju höjdmeter, det är ju skillnad på att springa upp flera gånger på 5-10 m höga backar mot att springa än att springa upp 50 m i en backe och sedan nedför och plant resten.
Så det krävs ju mer än en siffra för att beskriva "verkligheten" i detta fall.

Så om något så tycker jag att man på något sätt borde kunna lägga till en enkel genererad skiss på banprofilen istället. Typ att man fyllde i att det finns en backe på 1,2 km som är 15 m, sedan nedåt till 10 m, plant 1 km, backe 20 m och så ritade någon funktion upp en banprofil på det hela.

Något opraktiskt dock, speciellt om man har någon klocka med mätning av höjd och höjdskillnader. Är nog bättre som sagt att bara skriva något i kommentaren om passet eller om rundan angående backar och sådant.

Menmen, förslag om förbättring hör väl för övrigt till denna tråd?: http://www.jogg.se/default.asp?sida=forum&subid=3

Kul att någon gillar löpband iaf dock, så många som tycker det är tråkigt här tydligen.
1974 • Lund
#3
13 augusti 2008 kl 13:27
Gilla
ev kunde jogg.se automatisk beräkna siffran på de kartuppritade rundorna på samma sätt som sporttrack med flera tar reda på markhöjd....

Fast det hjälper ju inte för löpband...
Kanske det skulle vara så att man kunde välja löpband som runda och i så fall få upp en ruta med lutning/höjd att fylla i?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.