Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 3636 visningar

Problem med knän

1976 • Linköping
#1
22 januari 2014 - 13:29
Gilla
Hej!

Har skrivit här ett par gånger och bett om tips för att bli av med mina knäbesvär. Problemen har varit insida knä (gåsfot?) framförallt på vänster ben.

Problemen har främst kommit dagen efter löpning då det smärtar och kommer en fruktansvärd stelhet som gjort att det varit svårt, ibland omöjligt att resa sig från sittande ställning, samt att ex gå ner på huk varit en omöjlighet.

Har varit hos sjukgymnaster som kom fram till att det är en överbelastningsskada och att jag var fruktansvärt stel i mina baksidor.

Fick ett program att följa, och efter 3 veckor har symtomen i stort sett försvunnit och jag har börjat springa igen efter 8 månaders ofrivillig vila.

Eftersom jag sett många trådar om just dom problemen här tänkte jag dela med mig av vad som blev som en mirakelkur för just mig.

Stretcha stretcha, foamrolla foamrolla =smärta deluxe.
Men framförallt var det att ändra gång och löpsteg. Kollade på en video på youtube och tog en funderare på hur man sprang egentligen...Jag sprang som så många andra som man ser genom att trippa fram på tårna.
Gjorde en rejäl ändring av steget och kan nog säga att besvären i princip försvann i samma sekund.
Men eftersom jag haft ont så länge så är jag ju såklart inte helt bra fortfarande, men det är som natt och dag och det känns som att det blir bättre för varje dag.

Hoppas man kan hjälpa någon med samma problem. Här kommer videon.

Här är videon http://www.youtube.com/watch?v=EURJYsaOLnc

Kör hårt / Lemmy






Jörgen H
1968 • Trelleborg
#2
22 januari 2014 kl 16:07
Gilla
Bra att du fick hjälp. Som jag tolkar det så sprang du och landade på främre delen av foten och vaderna och som sagt insidan av knät tog stryk.
Jag har alltid sprungit och landat med hälen och så vidare. Har känts bra för mig även om andra gör annorlunda.
Man ska ju jogga så det känns bra för dig. Lycka till
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.